Clean bulk mu dirty bulk mu?

fenerliq

Hectopat
Selamlar, 17 yaşımda 1.74 boyunda 65 kiloyum. Spora yeni başladım salona gitmiyorum ama evde olabildiğince antrenman yapmaya çalışıyorum. Sizlere sorum şu boyuma göre zayıfım ve 75 kilo civari olmak istiyorum bunu dirty ile yapıp sonra clean bulka dönmek mantıklı mı? Yoksa şu andan itibaren clean yaparak 75 ve üstüne ulaşabilmem çok uzun bir süreç gibi gözüküyor. Ancak dirty yaparsam da definasyon süreci sancılı geçiyormuş diye duydum. ne tavsiye edersiniz?

Dirty bulk sağlık sorunlarına neden olabilir. Aşırı fazla yağlanma baş gösterir. Kütle olarak daha iyi durursun ama kasların yağ dokusu ile karşılaştırdığında daha kötü duracak. Oradan cleane dönmek daha da zorlayıcı olacak. Çünkü beslenmen bağımlılık düzeyinde olduğundan mental sağlığın biraz bozulabilir. Ben önermiyorum. Geri dönüşü zorlu bir süreç. Aksine youtube camiasında clean beslenen calestical yapan "thenx" gibi kişilerin vücutları inanılmaz. Beslenme seviyeleri çok iyi. Kütle olarak zayıf duruyorlar ama yağ o kadar az ki inanılmaz bir fizik çıkıyor. Şahsen çok iri durmak insanı yaşlı gösterdiğinin kanaatindeyim. Bu benim görüşüm herkes katılmayabilir.

Peki bazı günler dirty bazı günler clean yapmaya çalışsak olur mu?
Zaten şu an amacım kas kütlesinden ziyade biraz daha yapılı boyuma göre kilolu durmak ama kas kazanmak da isterim tabii ki.

Günlük 2500 kalori ihtiyacım var desek 4000'e tamamlayabiliyorum neredeyse yarı clean yarı dirty yaparak.

Kalori açığını kapamak ve kilo almak için dirty olarak yapabilirsin ama bunu sürekli olmamak kaydıyla yapmalısın. Bir uzmandan destek alman iyi olur. Çünkü bu sporun mantığı uyumak ve yemek yemek. Spor işin tamamen hareket kısmı. Zor olan kısmı uyumak ve yemek yemek . O yüzden makrosal beslenmen gerekiyor. Bir kerede 100gr yağ almak hayal edilemez derecede korkunç. Salonda bu işi profesyonel yapan varsa onlara sor. Ya da bu konuda profesyonel olarak uğraşan varsa sana detaylı bir beslenme programı çıkarabilir.

Peki çok teşekkür ediyorum.

Dirty yapılması saçmalık, dirty yapanların çoğu ilaçlı definasyon gelince zaten hemen yakıyorlar. Natural şekilde dirty yapılmasını mantıklı bulmuyorum ki zaten clean yapılsa bile biraz yağlanma oluyor.

Clean yapacaksan 2800 falan al dirty ise 3200 ama 4000 fazla yağlandırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…