Clean bulk ne zaman bitirilmeli?

Yer
İstanbul
12 Haziran'dan beri clean bulk yapıyorum yola çıkarken kilom 75 civarıydı kolum 33cm, belim 79cm omuz hatırlamıyorum şu anda 82 kilo oldum kolum 36cm belimde 84cm beni korkutan şey hepsini yağ olarak mı aldım cumartesi kas-yağ ölçüme gireceğim aşağı yukarı bir sonuç alacağım günlük almam gereken günlük en az kalori çoğu sitede 2900-3200 arasıydı bende üstüne +500 ekleyip genelde 3600-3800 aldım belki gereğinden fazla +200 kalori almış olabilirim çok büyük bir sorun mu? Çünkü bazı arkadaşlarım aylık 1.5 kilo almam gerektiğini ve dolayısıyla şu an aldığım kiloların çoğunun yağ olduğunu söylüyorlar.
Supplement olarak kreatin, protein takviyesi ve nadiren pre workout aldım.
Sizce 186 boyla kaça kadar bulk yapayım?

IMG_0993.jpeg

IMG_0958.jpeg

IMG_0415.jpeg

IMG_0994.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yalnızca görsele bakarak yorum yapmak hatalı bir yaklaşım fakat biraz spor hakkında bilgim var ise yağdan çok kas kütlesi koymuşsun vücuduna ve bence en azından 6-7 ayı görecek kadar devam etmelisin, belki o da yeterli gelmeyebilir bu arada.

Yalnızca görsele bakarak yorum yapmak hatalı bir yaklaşım fakat biraz spor hakkında bilgim var ise yağdan çok kas kütlesi koymuşsun vücuduna ve bence en azından 6-7 ayı görecek kadar devam etmelisin, belki o da yeterli gelmeyebilir bu arada.
Evet kas kütlesi koymuş olabilirim her kilo artışına böyle yağ ile yaklaşmamak lazım ama ne bileyim psikolojik olarak öyle hissettim.

82 kiloyum 2 ayda 6 kilo aldım 6 ay daha yaparsam bu kaloriyle herhalde 100 falan olurum daha az kalori alarak ( 3500) deneyeceğim. Belki yemekte gereksiz karbonhidrat alımı yapmış olabilirim bilmiyorum amacım çok yağlanmadan kilo almak antrenman sonrası kardiyo pek yapmadım.

@OOM500 hocam siz ne düşünüyorsunuz bulk için çokmu fazla kilo almışım yoksa normalmi ? kalori düşüşüne gitmelimiyim ?

Evet kas kütlesi koymuş olabilirim her kilo artışına böyle yağ ile yaklaşmamak lazım ama ne bileyim psikolojik olarak öyle hissettim.

82 kiloyum 2 ayda 6 kilo aldım 6 ay daha yaparsam bu kaloriyle herhalde 100 falan olurum daha az kalori alarak ( 3500) deneyeceğim. Belki yemekte gereksiz karbonhidrat alımı yapmış olabilirim bilmiyorum amacım çok yağlanmadan kilo almak antrenman sonrası kardiyo pek yapmadım.

@OOM500 hocam siz ne düşünüyorsunuz bulk için çok mu fazla kilo almışım yoksa normal mi? Kalori düşüşüne gitmeli miyim?

Güzel olmuş hacimlenmişsiniz hafiften hocam kol ve omuz tarafı özellikle. Kalori ihtiyacı kaçsa onun 300-400 üstü idealdir. Karbonhidrat önemli şekeri mümkünse kesin ya da azaltın süper olur ben de kestim. Önemli olan aldığınız kalori. Kalori ihtiyacınızın 400 fazlasını geçmeden karb ve protein ağırlıklı beslenin süper olur

Güzel olmuş hacimlenmişsiniz hafiften hocam kol ve omuz tarafı özellikle. Kalori ihtiyacı kaçsa onun 300-400 üstü idealdir. Karbonhidrat önemli şekeri mümkünse kesin ya da azaltın süper olur ben de kestim. Önemli olan aldığınız kalori. Kalori ihtiyacınızın 400 fazlasını geçmeden karb ve protein ağırlıklı beslenin süper olur
Günlük 550gr karb 160gr protein 70gr yağ alıyorum totalde buda 3500-3600 kalori oluyor ama kalori gereksizmi surplus yapıyorum bilmiyorum çevrem ayda 1.5 kilo almalısın 3 değil dedi.

Şeker olarak sadece shake yaparken cicibebe ve antrenman çıkışı 1 avuç kuru üzüm yiyorum başka şeker yok gibi bişey muz dışında.

Karboda genelde 500gr pirinç , bulgur, yulaf , pirinç unu, mercimek falan tüketiyorum pizza,hamur yok yani.

Ağırlıklarımı yavaş yavaş artıyor ancak şuan flat göğüs programı yerine ağırlıklı olarak incline göğüs çalıştığım için ağırlıklarım daha artmadı 1 haftadır yapıyorum.

Korkum aşırı yağlanmak kardiyo yapmalımıyım sizce ?

Günlük 550gr karb 160gr protein 70gr yağ alıyorum Total'de bu da 3500-3600 kalori oluyor ama kalori gereksiz mi surplus yapıyorum bilmiyorum çevrem ayda 1.5 kilo almalısın 3 değil dedi.

Şeker olarak sadece shake yaparken cicibebe ve antrenman çıkışı 1 avuç kuru üzüm yiyorum başka şeker yok gibi bir şey muz dışında.

Karboda genelde 500gr pirinç, bulgur, yulaf, pirinçunu, mercimek falan tüketiyorum pizza, hamur yok yani.

Ağırlıklarımı yavaş yavaş artıyor ancak şu an flat göğüs programı yerine ağırlıklı olarak incline göğüs çalıştığım için ağırlıklarım daha artmadı 1 haftadır yapıyorum.

Korkum aşırı yağlanmak kardiyo yapmalı mıyım sizce?

kardiyo yapılabilir ödem atmak için çok iyi. Hamur olmaması çok iyi. Şekerden kastım tatlılar vs. Meyvelerde sıkıntı yok. Cicibebe de çok değilse bir sorun yaratacağını düşünmüyorum. Baktınız yağlanma var çıkarırsınız şekerli çünkü bayağı. Kalori ihtiyacının 400 üstü idealdir surplus 700-800 falansa düşürülebilir biraz.

12 Haziran'dan beri clean bulk yapıyorum yola çıkarken kilom 75 civarıydı kolum 33cm, belim 79cm omuz hatırlamıyorum şu anda 82 kilo oldum kolum 36cm belimde 84cm beni korkutan şey hepsini yağ olarak mı aldım cumartesi kas-yağ ölçüme gireceğim aşağı yukarı bir sonuç alacağım günlük almam gereken günlük en az kalori çoğu sitede 2900-3200 arasıydı bende üstüne +500 ekleyip genelde 3600-3800 aldım belki gereğinden fazla +200 kalori almış olabilirim çok büyük bir sorun mu? Çünkü bazı arkadaşlarım aylık 1.5 kilo almam gerektiğini ve dolayısıyla şu an aldığım kiloların çoğunun yağ olduğunu söylüyorlar.
Supplement olarak kreatin, protein takviyesi ve nadiren pre workout aldım.
Sizce 186 boyla kaça kadar bulk yapayım?

Eki Görüntüle 2283329

Eki Görüntüle 2283330

Eki Görüntüle 2283331

Eki Görüntüle 2283332

2 ayda 7 kilo çok fazla. Kaloriden biraz kısıp devam etmelisin. Sana tavsiyem ayda 1-1.5 kiloyu geçme. Nereye kadar devam edeceğin konusunda da herhangi bir sayıya bağlı kalma. Bu işin raconu 6'lı karın kasının üstten ikisi kaybolmaya başladığında 2 aylık kilo verme dönemi uygularsın sonra tekrar kilo alma dönemine devam edersin. Ama senin için ilk 1 sene bulktan çıkmamak daha doğru olacaktır gibi duruyor benim dediğim yolu yapmak için yeterince kas kütlen yok. Bu 1 senede de aşırı hızlı kilo alarak gitme başta dediğim gibi aylık 1-1.5 olacak şekilde seneyi tamamla.

2 ayda 7 kilo çok fazla. Kaloriden biraz kısıp devam etmelisin. Sana tavsiyem ayda 1-1.5 kiloyu geçme. Nereye kadar devam edeceğin konusunda da herhangi bir sayıya bağlı kalma. Bu işin raconu 6'lı karın kasının üstten ikisi kaybolmaya başladığında 2 aylık kilo verme dönemi uygularsın sonra tekrar kilo alma dönemine devam edersin. Ama senin için ilk 1 sene bulktan çıkmamak daha doğru olacaktır gibi duruyor benim dediğim yolu yapmak için yeterince kas kütlen yok. Bu 1 senede de aşırı hızlı kilo alarak gitme başta dediğim gibi aylık 1-1.5 olacak şekilde seneyi tamamla.
O fazlalık 3-4 kilo için şuan definasyona girmeye gerek yok çok zararı olurmu ?kaloriyi 300-400 azaltıp yola devam edeceğim.

Ayda 1 kilo alsam 6 aya falan 91-92 olsam çok iyi olurda kaloriyi tutturmak mesele.

Yok fazlalık için definasyona gerek yok. Kalori düşür devam et.
tamamdır mantıken 2 ayda 7 kilo aldıysam 700 kalori fazla almışım yani her 11 günde 900 gram almışım bunu 20 günde 900 gram olması için günlük +300 kalori almam gerekecek buda 3300-3350 kalori yapıyor bi deneyeyim ancak bundada karnım aç kalabilir öğlen ve akşam yemeği arasında mısır patlağı falan yesemde acıkıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı