Clear Linux kernelini nasıl edinip build edebilirim?

222744

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
5
Meraktan bir işe girişeyim dedim ve kernel derleyeyim dedim, nasıl bu kerneli edinip build edebilirim kendi kullandığım Fedora için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kernelin reposunu bulsam bir yerden talimat bulur denerim, kernel yok meydanda :D

Şu anda Batının en hızlı kernelinin kendisi olması lazım, Phoronix benchmarklarına göre.

Kendine ozel custom bir kernel mi kullaniyor yani? Oyleyse onu bulsaniz bile depo adresi uzerinden binary halini bulursunuz. Baska bir dagitim uzerinde stabil calisacagi belli olmaz.

Onun disinda;
The Linux Kernel Archives uzerinden istedigin surumu secip indirebilirsin. Derlemek icin bu baglanti isine yarayacaktir. Custom kernel olarak istersen zen kernel veya xanmod tercih edebilirsin.

Ayrica Fedora'da custom kernel kullanmam ben olsam, sonucta cok kararli bir dagitim degil.

Kendine ozel custom bir kernel mi kullaniyor yani? Oyleyse onu bulsaniz bile depo adresi uzerinden binary halini bulursunuz. Baska bir dagitim uzerinde stabil calisacagi belli olmaz.
Evet linux-clear adıyla geçen custom bir kernel kullanıyor, yeni komut setleriyle inşa edilmiş amacı hız terminatörü olan bir kernel.

Stabil olmayabilir, macera arıyorum :D
Onun disinda;
The Linux Kernel Archives uzerinden istedigin surumu secip indirebilirsin. Derlemek icin bu baglanti isine yarayacaktir. Custom kernel olarak istersen zen kernel veya xanmod tercih edebilirsin.
Zen, Xanmod, Liquiroix ve benzerleri burada yok hazır olarak.

Özel bir kernel olduğu için malum kernel.orgda yok benim kernel :D
Bir espirisi yok aslında. Make yazıyorsun derleniyor. Detay: How To Build Linux Kernel {Step-By-Step} | phoenixNAP KB
Bu yazıyı biliyordum, ek dikkat etmem gereken detaylar var mı ya da böyle fantastik ne idüğü belirsiz bir kerneli kendime build etmek istersem özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı onu merak etmiştim.

Bu yazıyı biliyordum, ek dikkat etmem gereken detaylar var mı ya da böyle fantastik ne idüğü belirsiz bir kerneli kendime build etmek istersem özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı onu merak etmiştim.
DKMS modüllerini kurman için derlediğin kernelin başlık dosyalarını da bulundurman lazım. Sanırım bunu distroya bağlı otomatik yapan da var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı