Clevo kasalar ne kadar kötü?

AidenPearce

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2020
Mesajlar
3.755
Çözümler
25
Monster abra a5 v12.1.2 sahibiyim. Zamanında alırken şimdiki kadar teknolojik bilgim yoktu. O zamana göre de iyi, az çok güncel bir bilgisayardı. Clevo kasa olduğunu bile çok sonra öğrendim. 4 senedir zerre bakım yapılmadı bilgisayara. Ne termal macun ne de format. İlk gün alındığından beri aynı şekilde çalışıyor. Bunun etkisi mi yoksa kasanın etkisi mi bilmiyorum ama 4 sayfalı bir tarayıcı açtığımda bile fan deli gibi dönmeye başlıyor. Yakın zamanda laptop yükseltici aldım (soğutucu almak istemedim görünüşlerinden dolayı ve çok gürültülüler) onun da biraz etki ettiğini sanıyorum. Daha soğuk gibi geliyor bilgisayar çünkü zemin ile arasındaki boşluk arttı. Ama düşünüyorum acaba clevo kasa olmasa gerçekten belirgin şekilde daha mı az ısınırdı? Çünkü ciddi ciddi oyun oynarken öldüğümde kill cam vs izlerken elimi klavyeye koyup ısınabileceğim bir sıcaklıktan bahsediyorum. Clevo kasaların neden bu kadar kötü olduğunu grafik veya karşılaştırma ile açıklayabilir misiniz? Ve yakın zamanda yapacağım ssd eklemesi ve genel temizlik (toz, format, termal macun) bilgisayarın hızına etki eder mi?
 
Monster Abra A5 v12.1.2 sahibiyim. Zamanında alırken şimdiki kadar teknolojik bilgim yoktu. O zamana göre de iyi, az çok güncel bir bilgisayardı. Clevo kasa olduğunu bile çok sonra öğrendim. 4 senedir zerre bakım yapılmadı bilgisayara. Ne termal macun ne de format. İlk gün alındığından beri aynı şekilde çalışıyor. Bunun etkisi mi yoksa kasanın etkisi mi bilmiyorum ama 4 sayfalı bir tarayıcı açtığımda bile fan deli gibi dönmeye başlıyor. Yakın zamanda laptop yükseltici aldım (soğutucu almak istemedim görünüşlerinden dolayı ve çok gürültülüler) onun da biraz etki ettiğini sanıyorum. Daha soğuk gibi geliyor bilgisayar çünkü zemin ile arasındaki boşluk arttı. Ama düşünüyorum acaba Clevo kasa olmasa gerçekten belirgin şekilde daha mı az ısınırdı? Çünkü ciddi ciddi oyun oynarken öldüğümde kill cam vs izlerken elimi klavyeye koyup ısınabileceğim bir sıcaklıktan bahsediyorum. Clevo kasaların neden bu kadar kötü olduğunu grafik veya karşılaştırma ile açıklayabilir misiniz? Ve yakın zamanda yapacağım SSD eklemesi ve genel temizlik (toz, format, termal macun) bilgisayarın hızına etki eder mi?

Bakım yapmamışsın Clevo kasayı bırak dondurucu olsa alev alır bakımını yaptırman farz.
 
Clevo kasalar kalitesiz olduklari icin isinmalarada yol aciyor.
Casper'in ucuz olmasinin bir sebebide bu dur. Clevo'lar ucuz oldugu icin kullaniyorlar ve laptoplari daha ucuza satabiliyorlar. Ayni sekilde Monster'da.

Ve yakın zamanda yapacağım SSD eklemesi ve genel temizlik (toz, format, termal macun) bilgisayarın hızına etki eder mi?

Dogru yukseltme ve temizlik ile hizina kesinlikle etki eder.
 
Senin temizleyip ve termal macun yenilemek sana haktır. Hatta kir çamur bağlamıştır fanlar, güzel bir termal macun al. Öyle yenile sonra da temiz bir format çek driverları kur. Miss gibi
 

Yeni konular

Geri
Yukarı