Çözüldü Clevo W258hpq sistemde BIOS nasıl kurtarılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DivineCougar

Megapat
Yer
Kırklareli/Lüleburgaz
Daha fazla  
Meslek
Tarih Öğretmeni / Web Design
Merhaba,
Bu marka cihazın BIOS'unun gizli özelliklerini açmaya çalışırken yanlışlıkla bir seçeneği iptal etmişim. Şu anda sadece CD-ROM ile boot edebiliyorum. Onun dışında hard disk veya USB bellek görmüyor. Orijinal BIOS'a geri dönemiyorum. Elimde boş CD yok şu anda CD yazıp halledeceğim ancak olmayınca olmuyor. Başka bir alternatifi var mıdır BIOS'u kurtarmamın bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Nasıl çözdünüz?

Öncelikle FreeDOS'un sitesinden en güncel sürümü indirdim. UltraISO ile BIOS dosyalarını bu ISO dosyasının içine yerleştirdim. BIOS içinden bağlantı ayarını IDE olarak ayarladım. Daha sonra boot ettim. CD-ROM MS-DOS'ta D sürücüsu olarak gözükmekte. D sürücüne girip yüklediğim BIOS dosyalarına eriştim. Kurulumu başlattıktan sonra zaten geri kalanını kurulum halletti. BIOS'a girip son olarak ayarları default a çektim tamamdır.
Yani, CD ile başlamak zorunda cihaz. PXE Boot aktif mi peki? Network üzerinden de boot edebilirsiniz belki.

Normalde hepsi aktifti ancak bozuk BIOS sonrası sadece CD-ROM gözüküyor. SSD falan bağlı olarak gözükmesine rağmen boot menüsünde gözükmüyor. CD yazdırmadım yarın iş yerinde deneyip tekrar bildireceğim buraya bakalım inşallah olur.

Bootlable CD hazırladım. BIOS dosyalarında içine atıyorum. Boot ediyor ancak BIOS dosyaları gözükmüyor MS-DOS'ta bu sorunu nasıl çözeceğim?

@Recep Baltaş Recep bey yardimci olur musunuz?

IMG_20230306_163224.jpg

ISO dosyasındaki dosyalar.

IMG_20230306_163212.jpg

MS-DOS'ta gözükenler.

Güncelleme:

Çözdüm sorunu çok şükür :D açıldı bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl çözdünüz?

Öncelikle FreeDOS'un sitesinden en güncel sürümü indirdim. UltraISO ile BIOS dosyalarını bu ISO dosyasının içine yerleştirdim. BIOS içinden bağlantı ayarını IDE olarak ayarladım. Daha sonra boot ettim. CD-ROM MS-DOS'ta D sürücüsu olarak gözükmekte. D sürücüne girip yüklediğim BIOS dosyalarına eriştim. Kurulumu başlattıktan sonra zaten geri kalanını kurulum halletti. BIOS'a girip son olarak ayarları default a çektim tamamdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı