CLOCK_TIMEOUT_WATCHDOG mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

emrydin

Centipat
Merhaba,
Öncelikle forumda yeniyim ve hata yapmış olabilirim. Öyle ise, cevaben yetkili kişileri etiketlemenizi ve gerekli ise konumu taşımanızı rica ederim. “CLOCK_TIMEOUT_WATCHDOG” ya da anladığım kadarıyla “mavi ekran” hatası olarak genelleme yapılan hatayı alıyorum.

Bilgisayardan çok anlayan birisi değilim. Ancak youtube, forumlar vs çözüm için çok araştırıyorum. Yeni bir sistem topladım (sistem detaylarını da aşağıda paylaştım) ve orijinal Windows 10 Pro işletim sistemi yükledim.

BIOS’u güncelledim.
Ekran kartını güncelledim.
Windows’un kendi RAM testini yaptım ve hata yoktur raporunu aldım. (Memtest’i yapmadım henüz)
İşletimi sistemi onarıp, baştan yapılandırdım. (minidump dosyaları son yapılandırmaya ait. Öncesinde belki 20 civarı hata vardı…)
Ancak hatayı sürekli almaya devam ediyorum ki bilgisayarda işlem yapmama izin vermiyor. Daha kurulum yapar yapmaz hatayı almaya başladım…

Minidump dosyasını da ekliyorum.

Bu konuda bana destek olabilir misiniz? Çözüm nedir? Sistemi iade etmem gerekir mi?
İyi günler.

Sistemim:
- AMD RYZEN 3 3100 3.6GHz 18MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
- GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
- 2 Adet x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
- SAPPHIRE Radeon RX 5500 XT PULSE OC 8GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı
- CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
- KIOXIA EXCERIA 500GB NVMe M.2 SSD (1700MB Okuma / 1600MB Yazma)

Merhaba,

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

İlk adım olduğu için yazıyorum; Windows sürümünü 20h2'ye yükseltemedim: ki 1903 yükseltmesini dahi tamamlayamadım. Mavi ekran izin vermiyor maalesef ve çok yoruldum. denemekten :/

Ekran kartının driver'ını indirdim ve kurmak istedim ancak yarısında visual C++ ile ilgili hata (microsoft visual C++ 2019 x64 minimum runtime)vererek onu da yüklemedi. Yani ekran kartımın sürücüsü olmadığı için hata verebilir mi? Bilmiyorum ancak yükleyemediğim için de süreç iyice karmaşık bir duruma geldi.

Bu safhada tekrar format attım ve memtest yaptım. Memtest sonucu hiç bir sıkıntı yok.

Şu an win update durumu ile ilgili öneriniz var mı?
Genel itibari ile nasıl bir yol izlemeliyim?

Tekrar format attıysanız olursa yeni mavi ekranları beklemek lazım çünkü sistem dosyaları sıfırlanıyor. Eğer bir daha mavi ekran alırsanız bu konudan yazarsınız. Şuan ki Windows sürümünüz nedir? Öğrenmek için Windows tuşu + R çıkan pencereye winver yazıp enter tuşuna bastığınızda öğrenebilirsiniz. @emrydin

Tekrar format attıysanız olursa yeni mavi ekranları beklemek lazım çünkü sistem dosyaları sıfırlanıyor. Eğer bir daha mavi ekran alırsanız bu konudan yazarsınız. Şuan ki Windows sürümünüz nedir?
Eksik yazdım, pardon;

Tekrar format attığımda yeniden mavi ekran almaya başladım. Yani hiç bir driver yüklememişken dahi var bu... Win10pro 2015 yılındaki sürüm ve orijinal CD'den yükledim...

Sürüm 10.0 ( Yapım No 10240)

@Pmw

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı