CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası

Kerem Demirci

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 3050Ti 95W
İşlemci
Intel Core i5 12450H
Merhaba. Acer Nitro 5 laptop kullanıcısıyım bilgisayarım ben kullanmazken 1 kez GTA 5 oynanırken, ben kullandığım sırada da biri Cyberpunk diğeri de RE8 olmak üzere toplam 3 kez mavi ekran verdi. İlk 2 hatanın koduna bakamamıştım ama sonuncusu yani bugün olanın hata kodu CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT ve %0'da sabit kaldı en sonunda kendim laptopu kapatıp açtım bir sorun yok ama mavi ekran verme sebebi ne olabilir? Araştırdığım kadarıyla ya Driver Booster gibi programlardan ya da CPU overclock işlemlerinden kaynaklanıyor diye gördüm ama bende ikisi de yok. İşlemcinin aşırı ısınması bu hataya sebep olabiliyorsa benim işlemcim herhangi bir oyunda 93 derece oluyor ve frekansı düşüyor benim ölçtüğüm kadarıyla üstünü görmüyor ama son zamanlarda mavi ekran yeme sıklığım da arttı. Mavi ekran sorununun giderilmesi için ne yapabilirim?
minidump 4_08_2025.zip - minidump dosyalarım burada bugünkü mavi ekranın ardından yeni dosya oluşturmamış ama.

clock_watchdog_timeout.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
93 derece yüksek bir derece, farklı sebepleri olabilir ama yazdığınıza en yakın neden sıcaklık gibi. Sıcaklık değerleri artınca bu mavi ekranı alıyorsanız, önce sıcaklık sorununu çözmeniz gerekiyor.
Bilgisayarın neredeyse 2. senesi dolacak ama aldığımdan beri zaten 93 derece sıcaklıkları görüyordu, ilk zamanlarından farklı olarak sadece o sıcaklıktaki frekans değerleri düştü yanlış bilmiyorsam laptopumun işlemci max sıcaklığı 93 olması gerekiyor üstüne çıkmasına sistem izin vermiyor onun yerine frekansını kısıyor ama diğer olası sebeplerinde bende olmaması sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşündürüyor.

Bilgisayarın neredeyse 2. senesi dolacak ama aldığımdan beri zaten 93 derece sıcaklıkları görüyordu, ilk zamanlarından farklı olarak sadece o sıcaklıktaki frekans değerleri düştü yanlış bilmiyorsam laptopumun işlemci max sıcaklığı 93 olması gerekiyor üstüne çıkmasına sistem izin vermiyor onun yerine frekansını kısıyor ama diğer olası sebeplerinde bende olmaması sıcaklıktan kaynaklı olduğunu düşündürüyor.
Zaten 93 olduğunda frekans düşürüyor, demekki 94 olacak gibi olduğunda direkt bu mavi ekranı veriyor olmalı. Yani kendini korumaya alıyor diyebiliriz. 93 derece gerçekten de sıcak, benim masaüstü bilgisayarım cpu 70 gpu 70 olunca fenalık geliyor, siz 93' e iyi dayanıyorsunuz. Belki temizlik zamanı gelmiştir cihazınızın. Uzun süre bu şekilde kullanırsanız cihaza daha fazla zarar verirsiniz.

Zaten 93 olduğunda frekans düşürüyor, demekki 94 olacak gibi olduğunda direkt bu mavi ekranı veriyor olmalı. Yani kendini korumaya alıyor diyebiliriz. 93 derece gerçekten de sıcak, benim masaüstü bilgisayarım cpu 70 gpu 70 olunca fenalık geliyor, siz 93' e iyi dayanıyorsunuz. Belki temizlik zamanı gelmiştir cihazınızın. Uzun süre bu şekilde kullanırsanız cihaza daha fazla zarar verirsiniz.
Termal macun yenilemeyi düşünüyorum temizlik işi de en son 512GB SSD alınca yapmıştım macun yenilerken temizlik yapacağım ama macun arıyorum şuan sonrasında bu durumu tekrardan gözlemlemek gerekiyor.

Termal macun yenilemeyi düşünüyorum temizlik işi de en son 512GB SSD alınca yapmıştım macun yenilerken temizlik yapacağım ama macun arıyorum şuan sonrasında bu durumu tekrardan gözlemlemek gerekiyor.
Bu işlerden anlıyorsanız detaylı bir temizlik ve macun yenilemesi sonrası sistemi tekrardan test ederek sonucu görmek iyi olabilir.

Bu işlerden anlıyorsanız detaylı bir temizlik ve macun yenilemesi sonrası sistemi tekrardan test ederek sonucu görmek iyi olabilir.
Öncesinde yaptığım bir işlem değil ama youtube ve ufak forum araştırmalarıyla hallederim diye düşünüyorum zaten uğraşmayı sevdiğim işler muhtemelen kolayca hallederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı