CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası

AtakanBereket

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisiyarımı yaklaşık 1,5 hafta önce vatan bilgisiyardan aldım, Bilgisiyarım Exper.

• Windows 8 64 bit
  • 4 gb ram
  • işletim sistemim intel core 3.40
  • ekran kartım Amd radeon hd8350 2 gb
  • Ana kartım ECS H61H2-MV (1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN) .

İlk takılma olayını yaşadıktan sonra bilgisiyarımda clock_watchdog_timeout hatası gözüktü. Ancak bilgisiyarı fişi çekerek kapattım. Tekrar başlattığımda ekran kartımın güncel driver larını indirdim fakat hata devam etti oyundayken yada değilken. Bir çok yabancı sitede çözüm yolları var fakat anlıyamadım. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kalitesiz bir ürün almışsınız öncelikle. HD 8350, soldan ikinci rakamı 3 olan inanılmaz berbat bir karttır, açık ve net. Dost acı söyler. ECS de piyasadaki en alt seviye anakartları üreten firmadır. Yani Exper burada masraftan kısmak için epey bir çaba göstermiş. "Demem o ki, Exper iyi falan değildir."

Şimdi sizden iki talebim var. İlk olarak Minidump dosyalarını alıp bi bakalım:

Minidump Dosyalarını Upload Etme | Technopat Sosyal

İkincisi de BIOS sürümünüzü CPU-Z ile öğrenin.

Keşke bir bilen tavsiyesine danışsaydım :) Bios sürümüm ; AMI 4.6.5,-Intel 150 rev 9,-ECS DIAMONDDEX107
Minidump klosörünü bulamadım. Windows un içinde gizli dosyaları göster yapıp baktım fakat yine gözükmedi.

Gün içerisinde yaklaşık olarak 4. kez bu hatayı aldım gerçekten çok sinir bozucu :D Çözümünü bulabilirseniz çok sevinirim.

İlk olarak bu araçla bir bellek testi yapın:

Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Eğer testte herhangi bir kırmızı girdi oluşmazsa yarım saat içinde, testi kapatabilirsiniz. Bellekleriniz sağlamdır. Sonra buradan güncel BIOS'u indirin:

http://download.ecs.com.tw/dlfileecs/BIOSROM/H61H2-MV/31127_W_DC74h.zip

31127_W_DC74h\SYSTEM\afuwin64 klasöründeki afuwinguiP.exe'yi çalıştırın ve 31127_W_DC74h.CAP dosyasını seçip BIOS'u güncelleyin.

BIOS güncelleme sonrası temiz bir 8.1.1 kurun:

Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Bios'u dediğiniz gibi güncellemeye çalıştım fakat ondan sonra pc açılınca başlangıçta onarım yapılma denetleniyor yazısı çıktı ve bende bilgisiyarı vatan bilgisiyara götürdüm. Ordaki çalışanlar uğraştıktan sonra bilgisiyarın onarımından formatlıyarak düzelttiler, eve gelince Windows'u güncelledim, fakat yaklaşık 7 saat sonra yine aynı durum ile karşılaştım.

Kitlendi ve yine reset atarak başlatmak zorunda kaldım nasıl düzelteceğim bilemiyorum bu sorunu.

Windows 8 hatası, düzgün bir Windows 8.1 update yapmak gerekiyor yada Windows 7 kurarsanız hata çözülür. Ayrıca tüm driverların güncellemelerini yapmanız gerek. Ben tüm driverlarımı güncelledim, ayrıca bilgisiyarın kendisinden Windows 8.1 update yaptım sorunum düzeldi.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı