Cloud II vs Artics 5 vs Black Shark V2

Benim için oyun performansı önemli müzik değil. Ancak arkadaşlar her türlü BlackShark diyor tam karar veremedim valla arada kaldım.
Bir üstteki arkadaş müzik için farkı sordu o yüzden yazmıştım. Zor karar herkesin kulağı aynı değil ve aynı duymuyor keşke her iki kulaklığı alıp hangisi iyiyse diğerini iade edebilme şansınız olsaydı :(.
 
Bu tür kulaklıkların oyun performansını değerlendirirken hata yapılıyor. Bazı oyunların (Escape From Tarkov gibi) ses motoru stereo tabanlı. Bu tür oyunlarda sanal surroundı kapatmanız lazım. Yoksa solundaki ses arkanda gibi saçmalar.
Bunu bilmeyen adam çok övülen şu kulaklığı aldım, ses kasamadım vs. yazıyor. Ayrıca USB kulaklıkları alınca güncel yazılım dışında firmware update yapılıyor. Firmware update uygulaması üzerinden veya ürünün resmi sitesinden sadece firmware update yapan harici programı indirerek de yapılabiliyor. Kullandığım Blackshark V2 Pro'u firmware update yapmak için ayrı program indirdim mesela. Razer Synapse üzerinden yapılmıyordu. Kulaklığı ilk aldığımda R6 Siege performansı iyiydi ama Synapse ve firmware update güncellemelerinden sonra daha rahat ses kasar oldum. Belki de oyun güncellemesi ile oyun ses motorunun da değişimi vardır.
Bir de her oyuna özgü ince ayarı siz yapacaksınız. EQ ayarı, ses normalleştirme ve seviyeleri, ses berraklaştırma ve seviyeleri, sanal surround ve seviyeleri/çeşitleri gibi bir sürü değişken oluyor yazılımlarda. Her oyunda kimisi işe yarar kimisi ters etki yapar. Denemek lazım.
Yazılımsız HyperX Cloud 2'nin her oyunda başarılı olması çok zor. Yıl olmuş 2021. Çıktığında rakiplerine göre iyiydi ama şimdiki ürünlerde çok fazla özelleştirme ve ilerleme var. Hyperx Cloud 1'i ilk önce Realtek ALC 1120 çipli Creative Cinema destekli anakart ile sonra da Realtek ALC 1220 çipli Nahimic 2/3 destekli anakartla kullandım.
Bilindiği üzere Cloud 1 ve Cloud 2 aynı kulaklıklar. Cloud 2'de fazladan USB ses kartı var ve kullandığım ses çipleri ve yazılımları bu ses kartından kat kat iyi.
Razer Blackshark V2 Pro için konuşuyorum, oyun sanal surround destekli ise ses kasmada THX Spatial Audio ile bu kulaklık kadar başarılı iş çıkaranı görmedim. Razer Kraken Tourment Edition modeli de THX Spatial Audio destekli ama yorumlarda kimisi memnun kimisi değil ses kasmada. İş yine oyunun sanal surround desteği ile ilgili olabilir.
Oyun ses çıkışı sadece sağ ve sol yön olarak (stereo) veriyorsa hiçbir sanal surround algoritması pek işe yaramaz, aksine yanlış yönlendirir. Ama oyun sesi 5.1 veya 7.1 olarak verirse sanal surround bu kaynağı algoritması ile yorumlayıp stereo (sağ ve sol) olarak kulaklığına yansıtır. Patentli algoritmalar (THX, Dolby veya kulaklık firmalarının özel isimli ayarlar vs.) burada devreye giriyor. Sana o yön veya o uzaklıktan ses geliyormuş hissiyatını en iyi vermeye çalışıyorlar. Bazen ne kadar iyi olmasa da o kulaklıktaki o algoritmanın sonucuna deneyimlerle (oyunda yaşayarak) sezgisel olarak alışırız. Farklı bir kulaklığa geçince yenisinin başarımını o yüzden de beğenmeyebiliriz.
Deneyimlediğim kadarıyla sanal surround diye algoritmaların çoğu sese eko veriyor gibi.
Bunu en az yapan (sesin doğallığını en az bozan) onboard ses kartımdaki Creative yazılımı idi ama ikinci olarak Razer Blackshark V2 Pro'da deneyimlediğim THX Spatial Audio idi. Yön ve uzaklık tayininde ise Razer Blackshark V2 Pro ile THX Spatial Audio idi.
 
Dostlar herkese önerileri, yorumları için teşekkürler ancak Cloud II aldım elime geçti ürün. Açıkcası bir sıkıntı görmedim gayet hoş kulaklık. Ses farkı da HS35 kulaklığından sonra level atlamış gibi geldi. Şuanlık memnunum.
 
Dostlar herkese önerileri, yorumları için teşekkürler ancak Cloud II aldım elime geçti ürün. Açıkcası bir sıkıntı görmedim gayet hoş kulaklık. Ses farkı da HS35 kulaklığından sonra level atlamış gibi geldi. Şuanlık memnunum.
Bu konuyu açıp herkesten başka kulaklık alın önerisi almanıza rağmen o kulaklığı almanız garip olmuş. Yine de siz memnunsanız sorun yok, güle güle kullanın.
 

Geri
Yukarı