Cloudflare Error 525 hatası

Makaleler
13
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Cloudflare tarafından bazı web sitelerine erişim engeli sansürü uygulanmış. Pastebin.com gibi sitelere erişim sağlanamıyor. Ancak OpenVPN VPN bağlantısıyla erişim sağlanabiliyor. Uber ve Wikipedia'da sansür varken onlarda da bu hata alınıyordu:
Screenshot_2022-08-07-09-25-18-47_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Konu biraz eski ama bilgilendirmek için yazıyorum.

Şimdi ülkemizdeki veri merkezlerine hükümetin sansür saçmalığı geldi, resimde de Cloudflare sunucusunun İstanbul'da olduğu gözüküyor. Yani Cloudflare'nin İstanbul sunucusu hükümetin sansür saçmalığı yüzünden siteye ulaşamıyor.

Error 525 hatası alanlar varsa büyük ihtimal bu nedenle siteye ulaşamıyor.

Cloudflare bu sorunu hala çözmedi.

Kısacası Cloudflare'nin İstanbul sunucusuda sansürlü Türkiye internetine bağlı.

Son düzenleme:
Cloudflare İstanbul sunucusu da aynen herhangi bir kullanıcının internete çıktığı gibi çıkıyor. Nasıl ki erotik sitelere erişemiyorsan, İstanbul sunucusu da erişemiyor. İstanbul sunucusu bağlantıyı proxy etmeye çalışırken karşılaştığı site bakanlığın "Hayırdır gardaş?" sayfası olduğundan da SSL doğrulaması sağlayamıyor. Çünkü sayfa farklı sayfa!

@BilgisayarMeraklısı dediğinde haklısın. Sorun bundan ibaret ancak Cloudflare bu sorunu çözmek için pek bir şey yapamaz maalesef. İstanbul sunucusunun trafiğini yönlendirse neden İstanbul sunucusu diye bir şey var diye sorarlar adama. Farklı bir ISS'e geçmesi lazım ki bağlantısı engellenmesin. Ancak koca bir datacenter olduğunu varsayıyorum, 2 imza ile değişecek şey değildir.

Sorunun kullanıcı açısından tek çözüm yöntemi DNS olarak 1.1.1.1 kullanmak veya VPN kullanmak gibi duruyor.

Cloudflare İstanbul sunucusu da aynen herhangi bir kullanıcının internete çıktığı gibi çıkıyor. Nasıl ki erotik sitelere erişemiyorsan, İstanbul sunucusu da erişemiyor. İstanbul sunucusu bağlantıyı proxy etmeye çalışırken karşılaştığı site bakanlığın "Hayırdır gardaş?" sayfası olduğundan da SSL doğrulaması sağlayamıyor. Çünkü sayfa farklı sayfa!

@BilgisayarMeraklısı dediğinde haklısın. Sorun bundan ibaret ancak Cloudflare bu sorunu çözmek için pek bir şey yapamaz maalesef. İstanbul sunucusunun trafiğini yönlendirse neden İstanbul sunucusu diye bir şey var diye sorarlar adama. Farklı bir ISS'e geçmesi lazım ki bağlantısı engellenmesin. Ancak koca bir datacenter olduğunu varsayıyorum, 2 imza ile değişecek şey değildir.

Sorunun kullanıcı açısından tek çözüm yöntemi DNS olarak 1.1.1.1 kullanmak veya VPN kullanmak gibi duruyor.

Hocam ben https://ageofhistoryturkiye.com/ şu siteye girmeye çalıştığımda hep aynı hatayı görüyorum sabah denedim aynı şimdi de aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı