Clover boot options sorunu

Clover boot loader ı iki kere kurdum birinde bootaf birinde bootss yi seçerek kurdum ama iki seferde de nafile gelmiyor bir türlü ne yapmam gerekli

Sanırım MBR olarak kurduysan NONAME/EFi içerisindekini sil.. HDD/EFİ/Clover içerisindeki config .plist i düzenle... Daha sonra usb ile açarken add clover for all entries yap.
Yalnız dediğim gibi emin değilim.

İşte aktif olanı nasıl bulacağımı bilmiyorum. MacHDD isimli diskin içine kurulum yapıyorum oradaki dosyayı değiştiriyorum ama değişen herhangi birşey olmuyor. Başka bir yere kurulum yapmadım ki. Acaba USB' den boot ettiğim için USB içerindeki config dosyasındaki ayarları mı okuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen zaten hangi config dosyasını açtığını bilmiyorsan komple yanlış yapıyorsun.. Sen hangi dosyayı düzenlemek istiyorsan o dosyayı sağ tuş - clover configurator ile aç yapacaksın. Böylece hangi dosyayı ayarladığını bilirsin.. Doğrudan clover configuratorı açarsan karıştırırsın.

Uzun lafın kısası HDD/EFİ/ içerisindekileri sil. NONAME/EFİ içerisindeki clover kalsın. NONAME/EFİ/Clover/config.plist dosyasını Clover Configurator ile açarak düzenle.

Sonra kaydet ve bilgisayarı yeniden başlat. USB ile başlatırken boot ekranında Clover options içerisinden add clover for all entries kısmını uygula. Sonrasında USB siz açabilirsin.

sistemi sildim baştan kurdum Clover ı kurdum HDD EFI içerisi ni tekrar düzenledim ama usb den başlattığımda imkanı yok clover options seçeneği gelmiyor sanırım bilgisayardan kaynaklanan birşey yapılabileceğini sanmıyorum denemediğim kombinasyon kalmadı artık bıktım her kafadan ayrı bir ses çıkıyor ama hepsi nafile hiç biri bir işe yaramıyor en son video çekip koyacam ona da hiç bir cevap gelmeyecek biliyorum çünkü kimse sorunu çözemeyecek :D

Mac kurmak windows kullanıcısı için biraz zor. Çünkü birçok bilmediğin terimler , programlar vs ile karşılaşıyorsun. Sorununu anlatırken de neleri söylemen gerektiğini bllemiyorsun. Bence kurulum videosunu izleyip not al. Disk biçimi GPT iken nasıl MBR iken nasıl clover kurulumu yapılması gerektiği anlatılıyor. Hatayı kendinde ara. Dikkatle izle. Böylece her kafadan bir ses çıkmamış olur.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı