Clover HDD'den Boot Sorunu

Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Forumunuz ve ortam hoşuma gitti ben de bir hackintosh denemesi yapmak istedim fakat bir takım sorunlarla karşılaştım.

Yaptığım işlemler ;
  • RAW dosyasını indirdim, başarılı şekilde yazdırdım.
  • UEFI ve diğer ayarları yaparak El Capitanı kurdum.

İşte bu adımdan sonra sıkıntı çektim. Clover Confirigator kurdum; ayarları yaptım (graphics ve arguments ayarlarını) boot seçeneklerine de ekledim fakat boot etmeye çalışırken Missing Bluetooth Transport hatası veriyor. Lakin USB'den boot edersem sistem sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

Denediklerim ;

1. USB'deki komutların aynısını yazdım, İnjectInteli devre dışı bırakıp InjectEDID'i işaretledim.
  2. Yaptığım grafik ayarlarındaki ig platform id yi sildim.
  3. Bir tavsiyede verilen dart=0 ve nv_disable=1 komutlarını kullandım.
Bunlara rağmen bir sonuca ulaşamadım arkadaşlar. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Sistem Özelliklerim;

• i5 3210M 2.50 GHz
  • Nvidia GT630M Optimum
  • 8GB Ram
İlk mesajımda hatam olduysa affola iyi forumlar :mutlu:

Son düzenleyen: Moderatör:
El Capitan USB ile başarılı açılıyorsa senin Config ayarların hatalı yapılandırılmış olabilir. Ayrıca USB/EFI içinden diğer dosyaları kopyaladın mı? Kext'ler Drivers64UEFI klasörü içindekiler vs. Linkte ayrıntılı rehber mevcut:
OS X El Capitan RAW 10.11.4 Güncel Kurulum İmajı

Sürekli ceza yemekten bıkmış olmamla birlikte (sistem kurarken bari patır patır yasaklama atmayın yapamadığımız noktalarda yardıma ihtiyaç duyuyoruz hatam imla hatasıydı saygısızlık yapmadım) bahsettiğiniz yolu yapınca kernel panic aldım. Bootloader kurulmamakla birlikte artık sistem de açılmıyor -x komutuyla dahi açamadım. Muhtemelen yine yasak yiyeceğim açıklayıcı yazarsanız sevinirim iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• IMG-20160327-WA0001.jpg
    IMG-20160327-WA0001.jpg
    140,2 KB · Görüntüleme: 147
Sürekli ceza yemekten bıkmış olmamla birlikte (sistem kurarken bari patır patır yasaklama atmayın yapamadığımız noktalarda yardıma ihtiyaç duyuyoruz hatam imla hatasıydı saygısızlık yapmadım) bahsettiğiniz yolu yapınca kernel panic aldım. Bootloader kurulmamakla birlikte artık sistem de açılmıyor -x komutuyla dahi açamadım. Muhtemelen yine yasak yiyeceğim açıklayıcı yazarsanız sevinirim iyi forumlar.

Hangi yoldan bahsediyorsun? Ayrıca bu konu senin açtığın konu mu?

Hangi yoldan bahsediyorsun? Ayrıca bu konu senin açtığın konu mu?
Evet konuyu ben açtım asıl hesabımda mobilden girdiğim için yaptığım imla hatası yüzünden 3 Nisana kadar yasaklama aldım. El Capitan konusunda da yapamadığım için yardıma ihtiyacım oldu ve yan hesaplar açmak zorunda kaldım. Konuya dönecek olursak ; linkte verdiğiniz multibeast yoluyla yaptım ve Bootloader yüklenmemekle beraber USB den açmaya çalışırken yukardaki ekteki Kernel Panic'i verdi. -X komutuyla açmayı denesem de başarılı olmadı.

Yardım edebilecek biri var mı?

Yanlış anlamadıysam sen başarılı bir kurulum yaptın. Ancak Multibeast ile yaptığın yüklemeler sonucu Kernel Panic hatası alıyorsun. OS X yeniden kur. Ardından rehberde ki "USB olmadan açılması için yapılacak işlemler" kısmını dikkatlice oku. Tavsiyem Bootloader kurulumunu Multibeast ile yapma. Clover Bootloader ile önyükleyici kurulumunu yaptıktan sonra. HDD / EFI içinde USB / EFI / CLOVER klasörünü kopyala.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı