Bios üzerinden 2. diski seçemiyorum cd yerine koyduğum için bootable olarak görmüyor fakat elimde chameleon yüklü bir usb var onu başlangıçta seçip sistem ayrıldı diskini seçince windows açılıyor.BIOS' tan Windows kurulu diski seçtiğinde Windows normal başlatılıyor mu?
Bios ayarlarında uefi yok. Yabancı forumlara baktım 2 ayrı disk için clover boot ile ilgili birşey yok chameleon var. Chameleon'a geçiş yapıyım mı?BIOS boot ayarlarından LEgacy & UEFI olarak ayarlı olduğundan emin ol. Wİndows' un ve OS X ' in ikisininde UEFI yada Lagecy olması gerekiyor. UEFI OS X kurulumu yaparsan ve Wİndows Legacy ise Clover' dan boot edemezsin.
Chameleon ile sorunsuz boot edebilirken clover ile edememem çok ilginç neyse chameleon kurmam en sağlıklısı olacak sanırım. Bu arada teşekkür ederim.2 Farklı disk olması her zaman önerilendir. Bu şekilde en sorunsuz deneyimi yaşarsın. Chameleon ile sorunusuz çalışıyorsa Chameleon dene.
Verdiğin yöntemi deneyeceğim ama önce bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilir misin? Bios tarafından görünen diskime yani orjinal diskime windows, 2. diske hackintosh (clover) kurulumu yaptım. EasyBCD ile Mac bölümünden MBR seçtim No HFS yazdı 2. diski görmedi. EFI bölümünü seçtim bu seferde chameleon açıldı ama nasıl açıldı hiç bilgim yok, sistemde chameleon ile ilgili hiç dosya yok. Bu sefer NeoGrub kurulumu yaptım. Using EasyBCD to Chainload Chameleon or Clover from the legacy Windows Bootloader - Tutorials (The Genius Bar) buradaki yöntemi uyguladım fakat boot0af hatası alıyorum. Menu.lst nasıl düzenlemem gerektiği hakkında bir bilgin var mı? Bu arada sistemim uefi değil.İmkanın varsa diskin birini sök ve ilk önce Windows kurulumunu yap, UEFI sistem ise UEFI kurulumu yaparsın. Kurulumu bitir Windows diskini çıkar ve Hackintosh kuracağın diski bağla ve UEFI kurulumu yap CloverBootloadr kur. Şimdi iki diski de takılı olarak sistemi aç ve biosboot menüsünden varsayılan hdd yapılandırmasından normal başlatılacak diski seç. Hangisinin varsayılan olmasını istiyorsan onu seçersin.
Örneğin Windows varsayılan, sistem açılırken Windows açılır. Hackintosh'a geçmek için sistem açılmadan F2-F8 gibi tuşlardan boot edilecek Hackintosh diski seçersin ve boot eder.
İkinci diskim boot olmuyor demişsin. Böyle bir sorun varsa DualBoot mantığı ile kurulum yapabilirsin, ilk önce Windows kur sonra diğer boot olmayan diske Hackintosh. USB ile Hackintosh'u aç ve CloverConfigurator ile Windows EFI bölümünü mount et, EFI klasörüne USB içerisinde bulunan CLOVER klasörünü kopyala. Ardından USB ile sistemi aç yine ve Clover ekranında
Add clover boot options for all entries seçeneği ile boot seçeneği ata Rehberde verilen adım sayesinde. Burada doğru diski seçmen önemli.
Rehber:
Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberi - Technopat