Çözüldü Clover Mount EFI Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

overload123

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Burada bahsedilen Dual Boot UEFI Windows 8.1 ve Mac OS X Mavericks 10.9.2 Kurulum Rehberi » Technopat kurulumu birebir yaptım fakat clover configurator'u çalıştırdığımda yukarıdan extra tuşuna basıyorum videoda bahsedildiği gibi 2 tane disk seçeneği gelmiyor direk EFI dosyası oluşturuyor haliyle diğer diske clover dosyasını atamıyorum.

Tek hdd kullanıyorum 3 part halinde. C, D ve E (Apple için). Yardımcı olabilir misiniz? Birde intel HD4000 var bilgisayarımda. Clover boot menüsünde ayarlar kısmından fake id kısmına 0x01660003 yazıp çalıştırıyorum. Sistem ekran kartımı görüyor ama Intel HD4000 graphics 4MB yazıyor. Yani tam tanımıyor bunun için ne yapılabilir? Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Recep hocam bir yardımcı olsanız :) Clover EFI v2 yüklemesini yapıyorum boot0ss seçiyorum yükleniyor. Sonra clover conf. açıyorum extra ya basıp EFI oluştur dediğimde 2li seçenek gelmiyor. Hatta sonra boot0af ile denedim sonuç yine hüsran.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alternatif bootloader yani Chamaleon ile kurulumu yaptıysanız ve usb ile boot ederken de Chameleon'u kullanıyorsanız Mount EFI dediğiniz zaman usb'nin EFI bölümüne ulaşamazsınız. Bu işlemi yapabilmeniz için Mac Os X'i başlatırken clover ile başlatmanız gerekiyor. Chameleon ile kurduysanız bence bootloader kurulumu yaparken de onu kullanmanız iyi olur. Oda güzel bir bootloader'dır. Yalnız Chameleon kurduktan sonra Multibeast ile NullCpuPowerManagment ve AppleRTC CMOS yüklemeyi unutmayın.

Sorunu hdd mi formatlayarak önce mavericks sonra win8 kurarak çözdüm. Artık usb den boot etmeden açılıyor sistem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı