Masterbox 5 Lite 600W'a sahibim ve öndeki fanlar çok sesli. Bunları anakarta bağlarsam hızlarını düşürebileceğimi öğrendim. Arka fan anakarta takılı fakat öndekileri hangi kabloyla nereye bağlayacağım resimli olarak anlatırsanız çok sevinirim.
Anakartınızı bilmediğimiz için resimli anlatamıyoruz. CHA_FAN, SYS_FAN gibi soketlerden birine takabilirsiniz. Yeterli sayıda soket yoksa, PWM çoğaltıcı denilen kablolardan kullanın.
aynen anakarti soylemen lazim mesela bence z370 gaming plus var bu arada ayni kasayi kullaniyorum. 6 tane fan var hepsini anakarta bagladim 2 cpu icin giris 4 tane sys girisi var hepsini bilgisayardan hallediyorum . Ve evet fanlar guc kaynagina baglaninca cok ses yapiyor ama anakarta baglayip ayar cekince gayet guzel ve stabil 800 900 rpm de calisiyor ses sorunu kalmiyor.
Anakartının bir CPU, iki tane SYS fan çıkışı var. CPU'da işlemci soğutucu, SYS fan girişinin birinde arka fan takılıysa, öndeki PSU'ya bağlı fanlardan birini boştaki tek SYS fan çıkışına bağlayabilirsin. Fanların hepsi için alttaki gibi fan çoklayıcı kablo alıp öndeki fanların tamamını boştaki SYS fan çıkışına bağlayabilirsin.