CMD Kendimi nasıl administrator yaparım?

1-) CMD, yönetici olarak açık değil sizin attığınız resimlerde. Arama kısmına CMD yazıp sağ tıkla "yönetici olarak çalıştır" deyin.

Edit: Şimdi baktım da, sanırım şu an kullandığınız kullanıcı hesabınızı administrator yapmak istiyorsunuz. O yüzden bu programı kullanarak trustedınstaller aracılığı ile kendi hesabınızı yönetici hesabı yapabilirsiniz.

2-) program ile yaparsanız tüm sistem kontrolü elinizde olur, örneğin System32'yi silmek istediğinizde bile normalde "erişim engellendi" yazar fakat bu yöntemle sorgusuz sualsiz dediğiniz her şeyi yapar. Yönetici hesabı eklemeyi de bu program ile yapabilirsiniz veya kendi hesabınıza yönetici ayrıcalığı vermeyi.

Hocam ben açmaya çalıştım ama not defterinden mi açmak istersiniz falan diye sordu hepsini tek tek açtım ama hata veriyor hepsinde bir virüs bulaştı hiç yetkim yok format bile atamıyorum adamlar USB'den format atmaya çalıştı o bile olmuyor.

Eğer mevcut kullanıcınız Administrators grubu üyesi değilse veya erişebileceğiniz bir Administrators grubu üyesi kullanıcı yoksa sistemde...
SysInternals (Suite) indirin. Microsoft'un desteklediği bir araçlar bütünü. Açın, nereye açtığınızı (path/yol bilgisi) not edin.
Yönetici (administrator) özellikli bir komut satırı (CMD) açın.
SysInternals paketini nereye açtıysanız o path/yola dikkat ederek şu komutu çalıştırın:
psexec -i -s cmd.exe /k "ECHO whoami && whoami"
! ! ! ÇOK DİKKAT ! ! ! Artık SYSTEM nitelikli bir komut penceresindesiniz. İşletim sisteminde her şeyi yapabilirsiniz.
Şu komutu çalıştırın ama Administrator grubuna eklemek istediğiniz kullanıcı adı ile KULLANICIADI yazısını değiştirerek:
net localgroup "Administrators" "[I]KULLANICIADI[/I]" /add
exit ile SYSTEM nitelikli komut satırından çıkın. Diğer komut satırından da çıkın.
Ve lütfen, kullanıcınızı SYSTEM grubuna eklemek gibi bir şey yapmayın. İstenmeyen bir yazılım ele geçirirse kullanıcınızı, her şeyi yapabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı