Yok, donanımsal olarak zarar verebilirsiniz. Örneğin işlemcinin hız aşırtması güvenliklerini devre dışı bırakıp, hız aşırtması yaptırıp yakmak gibi.Disk silebilir, sistemi de çökertebilir. Donanımsal olarak zarar vereceğini zannetmiyorum. Yazılımsal olarak verebilir.
Hız aşırtma olayı desteği olan işlemciye yapılabilir. Gereğinden fazla voltaj verilirse de yanabilir. Açıkçası bunu CMD üzerinden yapmayı bilmiyorum.Yok, donanımsal olarak zarar verebilirsiniz. Örneğin işlemcinin hız aşırtması güvenliklerini devre dışı bırakıp, hız aşırtması yaptırıp yakmak gibi.![]()
Yok, donanımsal olarak zarar verebilirsiniz. Örneğin işlemcinin hız aşırtması güvenliklerini devre dışı bırakıp, hız aşırtması yaptırıp yakmak gibi.![]()
Hız aşırtma olayı desteği olan işlemciye yapılabilir. Gereğinden fazla voltaj verilirse de yanabilir. Açıkçası bunu CMD üzerinden yapmayı bilmiyorum.
Buildroot üzeriden çıktı aldığımız GNU/Linux sistemde ve işlemcide(ATSAMA5D27), hız aşırtma ile ilgili bir şey olmamasına rağmen hacklenip hızı aşırtılmış halde bulduk bir sabah.CMD direkt donanıma müdahale edilmesine izin vermiyor diye biliyorum ben.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.