CMD netstat farklı bağlantılar

Berk Chelik

Hectopat
Böyle bir şey olduğunu yeni öğrendim ve bende yazıp bakayım dedim, karşıma alakasız bir sürü bağlantı çıktı bazılarında "lıstenıng" gibi şeyler yazıyor. Bilgisayarım tehlike altında olabilir mi? Tam tarama gerçekleştirdim ve bir virüs bulmadı ama şüpheliyim.

Normal. Listening dediği portlar bağlantı kurmaya hazır ancak kurulan bir bağlantı yok demek. Bağlantı olmadığı için de adres kısmında 0.0.0.0 yazıyor. O portları kullanan herhangi bir işlem yaparsan, herhangi bir programa girersen o zaman established yazar.

Normal. Listening dediği portlar bağlantı kurmaya hazır ancak kurulan bir bağlantı yok demek. Bağlantı olmadığı için de adres kısmında 0.0.0.0 yazıyor. O portları kullanan herhangi bir işlem yaparsan, herhangi bir programa girersen o zaman established yazar.

Anladım hocam, ara sıra kendiliğinden CMD açılıp kapanıyor saniyelik. Ondan bir şüphe ettim acaba bir şeyler mi dönüyor diye. Bu dediğim şey bilgisayara 1 dakika dokunmadığım sürede oluyor sanki birisi CMD'yi açıp anında kapatıyor hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.

Anladım hocam, ara sıra kendiliğinden CMD açılıp kapanıyor saniyelik. Ondan bir şüphe ettim acaba bir şeyler mi dönüyor diye. Bu dediğim şey bilgisayara 1 dakika dokunmadığım sürede oluyor sanki birisi CMD'yi açıp anında kapatıyor hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.
Arka planda çalışan uygulamalardan biri yapıyor olabilir. Siz yine de antivirüs ile bir tam tarama yapın. Düşük ihtimal ama virüs de olabilir.

Bu netstat mevzusu ile alakalı geçmişte kuyuya bir deli taş attı kırk akıllı çıkaramadı. 2023 yılındayız arkadaşlar, siber güvenlik profesyoneli değilseniz ve normal kullanıcıysanız zararlı yazılım tespitinin çok daha kolay ve daha efektif yolları var. Mesela güvenlik yazılımı ile tarama yapmak, firewall kullanmak gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı