CMOS Message hatası nedir?

AhmetBaha

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu hata neyin nesi, nasıl çözülür? Yarın servise getireceğim, ona göre.

IMG_20250622_122621.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce değişimine gerekli mi, başka donanımlara zarar veriyor mu?
Başka donanımlara zarar vermez. Her seferinde tarihin, saatin ve BIOS ayarlarının sıfırlanması ise bence rahatsız edici. Eski bilgisayarımı sırf bu sebeple fişten çekmeye korkardım, oysa marketlerde bile satılan bir pille durumu çözebilirsiniz.

Vermez. Sadece saat ve BIOS ayarları için uğraşıp durursunuz.
Biosda aslında bilgisayarı aldığımdan beri 1 kere girdim saat fln çok umrumda değil ama bilemedim

Başka donanımlara zarar vermez. Her seferinde tarihin, saatin ve BIOS ayarlarının sıfırlanması ise bence rahatsız edici. Eski bilgisayarımı sırf bu sebeple fişten çekmeye korkardım, oysa marketlerde bile satılan bir pille durumu çözebilirsiniz.
Kendim değiştirmeye korkuyorum yoksa yaparım da birazdan monster servise gidicem acaba ne ücret verirler

BIOS'a aslında bilgisayarı aldığımdan beri 1 kere girdim, saat falan çok umurumda değil ama bilemedim.
Marketlerde kasiyer arkası ürün olarak 30-40 TL'ye bile bulabiliyorsunuz bu pilleri. Değiştirin gitsin, inan eziyet çektiğinize değmez. CR2032 pil olması gerekiyor.

Servis bu pilin değişimini yapar, ne kadar ücret talep ederler bilemiyorum ama belki ücret bile istemeyebilirler. Monster bakım garantisi veriyordu bir dönem. Eğer hâlâ veriyorsa bu pil de bence bakım kapsamında olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı