Değiştirmezsek zararı olur muEğer sürekli oluyorsa CMOS pili bitmiş olabilir.
BIOS'ta yaptığınız ayarlar ile tarih/saat her seferinde sıfırlanabiliyor.Değiştirmezsek zararı olur mu?
Olmaz ama ucuz bir parça. Değişmek daha iyi olacaktır.Değiştirmezsek zararı olur mu?
Sizce değişimine gerekli mi başka donanımlara zarar veriyor muBIOS'ta yaptığınız ayarlar ile tarih/saat her seferinde sıfırlanabiliyor.
Vermez. Sadece saat ve BIOS ayarları için uğraşıp durursunuz.Sizce değişimine gerekli mi başka donanımlara zarar veriyor mu?
Başka donanımlara zarar vermez. Her seferinde tarihin, saatin ve BIOS ayarlarının sıfırlanması ise bence rahatsız edici. Eski bilgisayarımı sırf bu sebeple fişten çekmeye korkardım, oysa marketlerde bile satılan bir pille durumu çözebilirsiniz.Sizce değişimine gerekli mi, başka donanımlara zarar veriyor mu?
Biosda aslında bilgisayarı aldığımdan beri 1 kere girdim saat fln çok umrumda değil ama bilemedimVermez. Sadece saat ve BIOS ayarları için uğraşıp durursunuz.
Kendim değiştirmeye korkuyorum yoksa yaparım da birazdan monster servise gidicem acaba ne ücret verirlerBaşka donanımlara zarar vermez. Her seferinde tarihin, saatin ve BIOS ayarlarının sıfırlanması ise bence rahatsız edici. Eski bilgisayarımı sırf bu sebeple fişten çekmeye korkardım, oysa marketlerde bile satılan bir pille durumu çözebilirsiniz.
Marketlerde kasiyer arkası ürün olarak 30-40 TL'ye bile bulabiliyorsunuz bu pilleri. Değiştirin gitsin, inan eziyet çektiğinize değmez. CR2032 pil olması gerekiyor.BIOS'a aslında bilgisayarı aldığımdan beri 1 kere girdim, saat falan çok umurumda değil ama bilemedim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.