CNC torna operatörlüğü nasıl bir meslek?

Hocam bir makine mühendisi 3. sınıf öğrencisi "mühendis olarak mezun olduktan sonra sök tak veya pislikte çalışmayacaksın zaten" dedi. Ben de biraz araştırmam sonucunda mühendislik alanları ve tıp dışında bir bölüm okusam bile iş bulabilmemin kesin olmadığını anladım. Yani sınava daha 1.5 senem var ve 50 bin sayısal yapsam yetiyor. Hedef Ege Üniversitesi.

Demek istediğim ustanın yanında sök tak yapmak değil ki, zaten meslek lisesindesin şu an bile orayı çoktan aşmışsındır. Asıl mesele her zaman teoridekiler pratikte iş yapmıyor veya teoride işin olurunu görüyorsun ama aksilik yaşadığın zaman nasıl çözebileceğini öğrenmiyorsun. Ha öğreniyorsan da belli bir bakış açısı ile öğreniyorsun ama bazı ustalar var ki cidden acayip kıvrak zekalı oluyorlar. Yıllardır bu meslekte oldukları için çeşit çeşit engellerle karşılaşmış oluyorlar ve işi hem teoride hem de pratikte iyice ele almış olursan aşırı verimli oluyor. Bazı sorunlarda onların penceresinden de bakabiliyorsun. Tabii buraya kadar olan mühendisliği kazandıktan sonra olacak iş. Sen diyorsan benim bir şekilde mühendisliği kazanırım o halde bunun üzerinde dur. Mühendislik okumak işin zor olanı, çünkü başlı başına bir zaman istiyor. Bu yaşında fabrikaya gidip CNC öğrenirsin, 30-40 yaşına geldiğinde gidip mühendislik okuyamazsın. Ama şimdi bu işin okulunu okursan, okuldan sonra sıraya işi koyabilirsin.

17 yaşında mezun olup fabrikalarda çalışmak değil, biraz da üniversite hayatı yaşamak istiyorum. Gerçi makine mühendisliği okuyup ne sosyal hayatı yaşayacaksam Ege üniversitesi makine mühendisliğini hedefe koydum, kazanacağım.

Sosyal hayatını yaşa tabii. Benim söylediğim şey kariyer için. Hani "Seneye YKS sınavım var ve kafamda 3 tane yol var. Diplomamı aldıktan sonra hocalarımın yönlendikleri fabrikalarda direkt çalışmaya başlamak." dediğin için söylüyorum.

Selamün aleyküm öncelikle
Şu anda meslek lisesinde inşaat teknolojisi mimari bölümünde staj yapıyorum aklımda bir kaç seçenek var
1. Benim babam pazarlarda peynirci bende çocukluğumdan beri babamın yanına gider çalışırım şu işte biraz daha ilerleyip dükkan açmak var aklımda
2.üniversite okumadan meslek lisesinden öğrendiğim Autocad sketcup gibi öğrendiğim programlarla bi işe girmek
3. 2 yıllık inşaat bölümü okumak

Babam sürekli pazarlarda uğraşma git oku memur ol diyor ama benim aklıma peynircilik daha yatkın geliyor veya işi bildiğim işin kolayıma geliyor

Hocam bende bu işe başlamayı düşünüyorum sizce iyi para kazanır mıyım gelecekte bu konuda tereddüt ediyorum.

2 yıllık sağlık bölümlerinin ataması iyi diye biliyorum. Yanlış mıyım? Ben de bu bölümlerden birini veya hemşireliği düşünüyorum.

@Wilson Fisk Hocam merhaba, bir durum güncellemesi yapabilir misiniz? Mesleğe aktif olarak devam ediyor musunuz? Memnun musunuz? Maaş durumları nasıl? Ve 23 yaşında vasıfsız birisi için önerir misiniz?

Merhaba bende 2 yıllık makine okuyup bu işe girmek istiyorum mesleğin suanki durumu nasıl memnun musun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…