CNC torna operatörlüğü nasıl bir meslek?

2000 de sigorta girişim var.:) sanayi sektörü ucu dokundumu bir daha geri dönüş olmuyor. Daha da yapmaya devam edeceğiz elde başka meslek yok.

Maaşallah 5 yılını vermişsin bu işe. Geleceği olan, temizinden iyisinden bir meslek olsun da ömür boyu onu yapalım sorun yok. Geçici süreliğine bir markete işe girmiştim. 1 ayımı doldurmadan çıkışımı verip yolladır. Bu şekilde bir anda kestirip atılacak bir iş yapmak istemiyorum yani. :)

Hangi şehirde icra ediyorsun mesleğini?

Maaşallah 5 yılını vermişsin bu işe. Geleceği olan, temizinden iyisinden bir meslek olsun da ömür boyu onu yapalım sorun yok. Geçici süreliğine bir markete işe girmiştim. 1 ayımı doldurmadan çıkışımı verip yolladır. Bu şekilde bir anda kestirip atılacak bir iş yapmak istemiyorum yani. :)

Hangi şehirde icra ediyorsun mesleğini?

2000 dedim :) 5 yıl değil 22 yılımız geçti öyle böyle. 16 yaşında girdik bu mesleğe. İlk zamanlarda hiç sevmedim. Sonradan sevdim. Yaşım 37.bu hayatta bazı şeyleri zamanla seversin. Bu meslek öyle bir şey. Bir yanım hep bu meslekten gitmek istedi. Gemi adamı cüzdanı alayım gemide çalışayım. Böyle bir seçenek daha var. Bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim. Dükkan açmak kolay iş değil. Esnaf olmak kolay değil. Gemi adamı işinde iyi para vardır. Aklında bulunsun.

2000 dedim :) 5 yıl değil 22 yılımız geçti öyle böyle. 16 yaşında girdik bu mesleğe. İlk zamanlarda hiç sevmedim. Sonradan sevdim. Yaşım 37.bu hayatta bazı şeyleri zamanla seversin. Bu meslek öyle bir şey. Bir yanım hep bu meslekten gitmek istedi. Gemi adamı cüzdanı alayım gemide çalışayım. Böyle bir seçenek daha var. Bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim. Dükkan açmak kolay iş değil. Esnaf olmak kolay değil. Gemi adamı işinde iyi para vardır. Aklında bulunsun.

Ha pardon 2000 gün anladım kafam çok dalgın kusura bakma. :)

"Bu hayatta bazı şeyleri zamanla seversin" bu cümle o kadar haklı bir cümle ki anlatamam. Tam beni anlatıyor. Çocukluğum köyde geçti. Tarla tapan işlerini, ağaçmış, domatesmiş, şeker pancarıymış işlerini hiç sevmezdim. Şimdi fırsat buldukça dayıma çiftçilik işine yardım etmek için bahane arıyorum. Babam büyük araç motor tamircisiydi. Çocukluğumda sanayinin araba seslerinden nefret ederdim. Özellikle eski man 520'lerin o koca bomboş sanayinin içerisindeki sesleri halen kulağımda, seslerinden nefret ederdim. Biraz da anamın babamın git memur ol, sanayide sürünme laflarına aldanıp baba mesleğini öğrenemedim. Şimdi sanayi işine nereden girsem diye uğraşıyorum. İnsanın gerçekten hayatta bazı şeyleri sonradan sevmeye başlıyor.

Esnaflık muhakkak zordur ama şu hayatta kolay bir şey yok ki. Ömür boyunca elin işinde o zorluğu çekeceğime, günün birinde kendi işim için şansımı denemek istiyorum. Hele bir mesleği edineyim de gerisini daha sonra düşünürüm.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi bir şekilde işi öğrenip, baya bir sene iş ve piyasa hakkında tecrübe edindikten sonra, imkanın varsa kendi yerini açabilirsin. CNC tezgahı baya pahalı birşey ama bir o kadarda karlı bir iş. Eski tip torna/freeze makina işlerinin bilgisayarlı sistemi işte. İşçisi olursanda güzel maaşlarla çalışabilirsin. Bilen çok yok çünkü, insanların geneli düz işçi.
Hangi liseyi bitirdiniz? Şuan ne okumayı düşünüyorsunuz?

Öncelikle iyi bir şekilde işi öğrenip, bayağı bir sene iş ve piyasa hakkında tecrübe edindikten sonra, imkanın varsa kendi yerini açabilirsin. CNC tezgahı bayağı pahalı bir şey ama bir o kadar da karlı bir iş. Eski tip torna/freeze makine işlerinin bilgisayarlı sistemi işte. İşçisi olursan da güzel maaşlarla çalışabilirsin. Bilen çok yok çünkü, insanların geneli düz işçi.
Hangi liseyi bitirdiniz? Şu an ne okumayı düşünüyorsunuz?
Bu sektör kafama yattı. O yüzden işin içine girdikten sonra kendimi geliştirebileceğime inanıyorum.

Anadolu meslek lisesinden bilgisayar programcılığını bitirdim. Akdeniz üniversitesi bilgisayar programcılığından önemli sorunlarımdan dolayı terkim.

Şu an ise mesleğine başladığım teknik bir işin 2 yıllık bir bölümünü okumayı düşünüyorum. Elektrik sektörüne girebilirsem elektrik bölümü yazarım. Tornacıya girebilirsem makine bölümünü yazarım.

@TonyFerguson Hocam konuyu açtığım dönemden bu zamana kadar farklı şeyler yaşadım. İlk başta tornacıya girdim çeşitli nedenlerden ayrıldım. Markete girdim 3 ay çalıştım şimdi tekrardan başka bir tornacıya girdim. Şuan CNC dik işleme merkezinin başında duruyorum bir hafta oldu şimdilik işler yolunda asgari ücret alıyorum. Şu anki çalışma tempomla ilerlersem 1-2 yıla kadar epey bir yol kat edeceğimi düşünüyorum.

@TonyFerguson Hocam konuyu açtığım dönemden bu zamana kadar farklı şeyler yaşadım. İlk başta tornacıya girdim çeşitli nedenlerden ayrıldım. Markete girdim 3 ay çalıştım şimdi tekrardan başka bir tornacıya girdim. Şuan CNC dik işleme merkezinin başında duruyorum bir hafta oldu şimdilik işler yolunda asgari ücret alıyorum. Şu anki çalışma tempomla ilerlersem 1-2 yıla kadar epey bir yol kat edeceğimi düşünüyorum.
Kolay gelsin hocam başarılar, mesleği tavsiye ediyormusunuz ?

Kolay gelsin hocam başarılar, mesleği tavsiye ediyor musunuz?

Teşekkür ederim. Vallahi hocam ben sevdim. Kendi kendine yetebilen bir meslek. Parça şekillendirmek, bu parçaların sanayi sektörünün bir noktasında kullanılıyor olması ve bunun benim elimden çıkıyor olması güzel geliyor. Henüz bu işte çırağım işlenecek parçaların, tezgah ayarlarını ve tezgah programlarını ustalarım yapıyor bende şimdilik tezgaha parça sök tak yapıyorum. Bu süreç içerisinde tezgah kontrol panellerini öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tezgahın kodlarını öğrenmeye çalışacağım. Solid programını da öğrenirsem çok iyi olacak.
Uzun lafın kısası sanayi sektörü zor gelmezse, yağıydı pasıydı sorun etmezsen öğrenmeye değecek bir meslek.

Teşekkür ederim. Vallahi hocam ben sevdim. Kendi kendine yetebilen bir meslek. Parça şekillendirmek, bu parçaların sanayi sektörünün bir noktasında kullanılıyor olması ve bunun benim elimden çıkıyor olması güzel geliyor. Henüz bu işte çırağım işlenecek parçaların, tezgah ayarlarını ve tezgah programlarını ustalarım yapıyor bende şimdilik tezgaha parça sök tak yapıyorum. Bu süreç içerisinde tezgah kontrol panellerini öğrenmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda tezgahın kodlarını öğrenmeye çalışacağım. Solid programını da öğrenirsem çok iyi olacak.
Uzun lafın kısası sanayi sektörü zor gelmezse, yağıydı pasıydı sorun etmezsen öğrenmeye değecek bir meslek.
Teşekkürler bilgilendirme için, umarım hedeflerinize ulaşırsınız

Technopat Haberler

Geri
Yukarı