Devletin yurt şartları sıkıntı hocam. Dediğiniz gibi askeriye gibi. Zamanında devlet yurtlarında kalmış ve askeriyeyi de görmüş biri olarak diyorum benzer şeyler. Şuan kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama hükümet büyük ihtimalle seçime yakın bir patlama yapacak ve yüksek miktarda devlet memuru kadrosu açacak. işte o zamanlarda KPSS'den sağlam puan alıp bir yere yerleşirsen on numara. Yani neye göre on numara, özel sektörde makine mühendisi olarak çalışmaktansa devlette elini o kadar kirletmeden kafayı yormadan o parayı almak daha mantıklı. Bu CNC operatör işlerini bir süredir araştırıyorum, dediğin gibi düğmeci olursan asgari veya bir tık üstü klasik maaşlar veriyorlarmış. Çoğu bunu diyor. Yani emeğin karşılığını vermiyorlarmış. O mevzu da soğuttu beni bu durumdan. Şuan aklımda birkaç sektör daha var. Tır şoförlüğü veya inşaatta ilerlemek gibi. İnşaat konusunda da babam yıllarca inşaatta çalışmış biri olarak diyor ki orda amele olarak gidersen işi öğrenmen çok uzun sürer ve kimse senle uğraşmak istemez işi öğretmek istemez. Yani klasik amele olarak gidersin. Ustalara malzeme taşı. Tuğlaları taşı, çimento taşı, harç yetiştir vs... birkaç ay yaptım bu işi ve ameleliğini biliyorum sıkıntılı iş. Usta olursan amele kadar yorulmuyorsun. Yapman gereken iş belli, demirciysen demirini kes bağla. Kalıpçıysan kalıbınla ilgilen. Fayansçıysan fayansını döşe. Yani inşaat için de bu ustalıklar lazım. Klasik amele olarak bir ömür geçmez. Tır işinde de ikiye ayrılıyor. Ya tır kendinin olur onu işletirsin bir nevi esnaf gibi. Ya da bir firmada tıra şoför olarak başlarsın şoför maaşı alırsın. Şuan kafam çok yoğun, araştırıyorum ve bir sektöre atılmak istiyorum. Memurluk çok zor dostum. KPSS'den yüksek almak herkesin harcı değil. Özellikle vatandaşlık, genel kültür, coğrafya gibi ezber dersler çok zorluyor.