Coca-Cola 330 ML'lik tenekeye 15 TL verdim

Devletin bunla ne ilgisi var devlet bahane insanların aç gozlulugu herşeyin önüne geçmiş.Aynı alışveriş merkezinde alt kattaki market 1 suyu 3 tl ye satarken 1 kat üstteki dondurmacı 10 tl ye satiyor. Alışveriş merkezindeki kiraların m2 fiyatları nerdeyse aynı olduğu halde.
Ben ne anlattım. Marketler parakende satış yapar ve serbest satıcılar gibi kafalarına göre birden devasa zamlar yapamazlar yapacaklarsa da enflasyona göre veya o ürünün onlara gelişinin maliyeti artarsa zam yaparlar. Diğer serbest satıcılar gibi zam yaparlarsa niye tercih edilsinler değil mi? Ama serbest satıcılar fiyatları istediği gibi belirleyebilir alıp almamak seninle alakalıdır. Marketlerle serbest satıcıları karşılaştırmak çok saçma kazandıkları para bile uyuşmuyor. Bir taraf parakende satış yapıyor diğeri yapmıyor parakendenin ne olduğunu biliyorsunuzdur umarım? Bu kadar uçuk fiyatları olmamalı farkındayım ama bunun en büyük suçlusu insanlardan önce devlettir. Adamın kirasına elektriğine günlük dükkan giderlerine, birilerini çalıştırıyorsa çalışanına verdiği asgari ücreti orantısız şekilde arttırırsan önceden aldığı ürünü 2 3 kat fiyatından aldırırsan yaşamını pahalılaştırırsan o da senin yaşamını pahalılaştırır. Hala daha satıcıları suçlayacaksan yine devlete gidiyor o zamanda neden fiyat denetimi yok demelisin.

Ben ne anlattım. Marketler parakende satış yapar ve serbest satıcılar gibi kafalarına göre birden devasa zamlar yapamazlar yapacaklarsa da enflasyona göre veya o ürünün onlara gelişinin maliyeti artarsa zam yaparlar. Diğer serbest satıcılar gibi zam yaparlarsa niye tercih edilsinler değil mi? Ama serbest satıcılar fiyatları istediği gibi belirleyebilir alıp almamak seninle alakalıdır. Marketlerle serbest satıcıları karşılaştırmak çok saçma kazandıkları para bile uyuşmuyor. Bir taraf parakende satış yapıyor diğeri yapmıyor parakendenin ne olduğunu biliyorsunuzdur umarım? Bu kadar uçuk fiyatları olmamalı farkındayım ama bunun en büyük suçlusu insanlardan önce devlettir. Adamın kirasına elektriğine günlük dükkan giderlerine, birilerini çalıştırıyorsa çalışanına verdiği asgari ücreti orantısız şekilde arttırırsan önceden aldığı ürünü 2 3 kat fiyatından aldırırsan yaşamını pahalılaştırırsan o da senin yaşamını pahalılaştırır. Hala daha satıcıları suçlayacaksan yine devlete gidiyor o zamanda neden fiyat denetimi yok demelisin.
Mesajımı iyi oku anlarsın yazdıklarının saçma olduğunu.

Mesajımı iyi oku anlarsın yazdıklarının saçma olduğunu.
Bence sen yazdıklarını bir oku. Milyonlar kazanan parakende satış yapan zincir marketleri normal esnafla karşılaştırıyorsun. Ben zaten fiyatları anormal şekilde yükselttiklerini söyledim satıcıların ama bunun en büyük suçlusu devlet. Esnafı sıkıştırdı sıkıştırdı hayatlarını pahalılaştırdı e esnaflarda zam üstüne zam yaptı piyasaya ayak uydurdu. He gereksiz pahalı olan yerler var buda arz talep meselesidir. Halk tercih ediyor mu? Ediyor. Adamın kazancı diğer esnaflara göre iyi mi? Evet. Kimse arz talepten daha fazla kazanıyor diye gidip kazanıcını düşürmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı