Coca-Cola 330 ML'lik tenekeye 15 TL verdim

Arz-Talep meselesinden dolayı bölgeden bölgeye fiyatlandırmalar değişiyor. Yaşadığınız normal bir şey.

Örneğin Gazi Mahallesi'nde yiyeceğiniz 15 liralık döneri, Kadıköy-Beşiktaş gibi yerlerde 40-50 liraya yiyebilirsiniz.

Tam olarak içinde bulunduğumuz durumla alakalı hocam. O kolanın normal fiyatı 15 lira veya 45 lira değil. Serbest piyasa olduğu için millet fiyatlandırmayı kendine göre yapıyor. Serbest satıcıya devlet yük bindirirse satıcıda alıcılara yük bindirir. Fiyatların parekende marketlere veya raf fiyatlarına göre pahalı olması bu yüzdendir. Anormal bir durum yok yani sen satıcının her şeyine zam yapıp satıcıyı sıkıştırırsan satıcıda alıcılarını sıkıştırır veya diğer serbest satıcılara ayak uydurup fiyatları diğer serbest satıcılarla aynı tutar veya daha da arttırır. Tabi ki anormal bir fiyat ama durum bu.
Devletin bunla ne ilgisi var devlet bahane insanların aç gozlulugu herşeyin önüne geçmiş.Aynı alışveriş merkezinde alt kattaki market 1 suyu 3 tl ye satarken 1 kat üstteki dondurmacı 10 tl ye satiyor. Alışveriş merkezindeki kiraların m2 fiyatları nerdeyse aynı olduğu halde.

15 lira az veya çok para meselesi değil mesele. Asıl mesele o tenekenin tsf 9.95 olması. İstanbul Beşiktaş sahilde bir büfeden aldım. Adam 15 deyince bir şaşırdım, Allah Allah kola bu kadar pahalandı mı ya? Dedim içimden, alıp bir köşeye oturunca internet sitelerinden baktım fiyatına ve gördüm gerçeği. Eğer denk gelirseniz bu tarz bir şeye haberiniz olsun.

Bazı arkadaşlar diyecektir serbest piyasa cart curt diye, biliyorum arkadaşım serbest piyasa olduğunu. Ancak kola gibi her yerde bulunan bir şeyin böyle fiyatlandırılması da garip.
önceden bi kolaya 20 tl çok dalga geçerdik

@Eren AK Hocam 120 TL anlıyorum belki devasa değil diyebilirsiniz ancak en nihayetinde kutu koladan bahsediyoruz, acısı çıkmamıştı birkaç gün düşünmüştüm ve işin kötü yanı o tutarı kasada öğrenmiştim yoksa imkanı yok bilgim dahilinde kimse bana o tarz bir etikette bir kutu kola içirtemezdi ve soracak olursanız diye de söyleyeyim işin garibi gittiğim yerin adını bilmiyorum fikir arkadaşlarımındı zaten, Bordum'da çok pahalı ve gerçekten en azından gittiğim zaman yerli insanın az olduğu bir yerdi.

Daha bugün bunu 10TL'ye aldım CarrefourSA'dan. Cidden gereksiz pahalı. 1, 5litre 15TL iken 330ML in 10TL'ye olması aşırı saçma.
Eki Görüntüle 1494769

Kapitalist sistem ve kutu hemen içilebildiği için ekstra pahalı. Firmaların saf olduğunu sanmıyorum özellikle Türkiye için. Yurt dışında yaşamıyoruz. :D

15 lira az veya çok para meselesi değil mesele. Asıl mesele o tenekenin tsf 9.95 olması. İstanbul Beşiktaş sahilde bir büfeden aldım. Adam 15 deyince bir şaşırdım, Allah Allah kola bu kadar pahalandı mı ya? Dedim içimden, alıp bir köşeye oturunca internet sitelerinden baktım fiyatına ve gördüm gerçeği. Eğer denk gelirseniz bu tarz bir şeye haberiniz olsun.

Bazı arkadaşlar diyecektir serbest piyasa cart curt diye, biliyorum arkadaşım serbest piyasa olduğunu. Ancak kola gibi her yerde bulunan bir şeyin böyle fiyatlandırılması da garip.

Hocam ben geçen 280 ML falan olan ayrana 15 TL verdim😟

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı