- Makaleler
- 21
İşin garibi zengin değilim.Ne kadar elit bir yere giderseniz sizin zengin olduğunuzu bildiğinden basarlar fiyatı hocam.
İşin garibi zengin değilim.Ne kadar elit bir yere giderseniz sizin zengin olduğunuzu bildiğinden basarlar fiyatı hocam.
15 lira az veya çok para meselesi değil mesele. Asıl mesele o tenekenin tsf 9.95 olması. İstanbul Beşiktaş sahilde bir büfeden aldım. Adam 15 deyince bir şaşırdım, Allah Allah kola bu kadar pahalandı mı ya? Dedim içimden, alıp bir köşeye oturunca internet sitelerinden baktım fiyatına ve gördüm gerçeği. Eğer denk gelirseniz bu tarz bir şeye haberiniz olsun.
Bazı arkadaşlar diyecektir serbest piyasa cart curt diye, biliyorum arkadaşım serbest piyasa olduğunu. Ancak kola gibi her yerde bulunan bir şeyin böyle fiyatlandırılması da garip.
Tam olarak içinde bulunduğumuz durumla alakalı hocam. O kolanın normal fiyatı 15 lira veya 45 lira değil. Serbest piyasa olduğu için millet fiyatlandırmayı kendine göre yapıyor. Serbest satıcıya devlet yük bindirirse satıcıda alıcılara yük bindirir. Fiyatların parekende marketlere veya raf fiyatlarına göre pahalı olması bu yüzdendir. Anormal bir durum yok yani sen satıcının her şeyine zam yapıp satıcıyı sıkıştırırsan satıcıda alıcılarını sıkıştırır veya diğer serbest satıcılara ayak uydurup fiyatları diğer serbest satıcılarla aynı tutar veya daha da arttırır. Tabi ki anormal bir fiyat ama durum bu.İçinde bulunduğumuz durumla bir alakası yok hocam.
Nerede 10TL?Küçücük Nescafe Express de 15 TL olmuş bazı yerlerde. Bazı yerlerde de hala 8-10TL. Bayağı ilginç.
Peki hocam 120 TL verirken ne hissettiğini anlatır mısın? Sana koymayacak bir para mıdır yoksa hmm dedirtecek bir para mıdır?Bir kutu kolaya 120 TL verdiğimi bilirim bundan dolayı pekte garipsemiyorum, cart curt degil bir sorun var ve önüne gelen herkes daha çok kar edebilmek için milleti soyma peşinde buna ufak esnafından kimi şahsiyetlere kadar herkes icin geçerli maalesef.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.