Şahsen çok telefon veya tablet bağımlısı olarak yetiştirilmedim belki bunda 6 yaşımda bilgisayar ile tanışmamın payı büyüktür.
Şu an çocuğum olsa 14-15 yaşına gelene kadar kendisine telefon almam. Alsam bile sınırlandırırım çünkü bilinçsiz kullanımı çok kötü sonuçlara yol açıyor. Ben Python öğrenmeye yeni başladım bilgisayarla donanım olarak çok içli dışlı büyüdüm keşke programlama dillerini de erken yaşta öğrenseydim.
Türkiye'de dizilerin payı çok büyük,gereksiz dizilerin. Adamlar Person of Interest gibi yapay zeka hakkında bir başyapıt yapmış izledikçe hayran kalıyorum. Küçüklerimize daha ufku açılmadan aşk ve polisiye dizilerini pompalatıyoruz. Gerçekten ülkemizde dizilerin neden yapıldığını anlamış değilim.
Şu an 13-14 yaşında olan gençlerimizin hangisi veya kaç tanesi teknoloji-bilim dergilerine üye ? TVEK mağazasına gidiyorum bazen almasam bile dergileri bol bol inceliyorum.
Çocuklara ve kendimize öğretmeyliyiz "hayır" demeyi. Liseye yeni başladığımda bir kız ile tanışmıştım liseyi bitirdim hala onun kadar normal bir insan göremedim.Mantıklı hareket eden ve gereken zamanda en uygun konuşan birisiydi bunda ailesinin ve çevresinin önemi çok.
Görüyoruz 5-6 yaşındaki çocuklar ailelerini parmağında oynatıyor günümüzde. Konuyu açtığı için arkadaşımızı tebrik ediyorum.Hepimiz bir bireyi uyarırsak bu konuya katkımız olur.Çocuklara her istediklerini elde edemeyeceğini veya özgürlüklerin bir sınırı fazlasının şahsiyeti aştığını öğretmeliyiz.