Çocuğunuz matematikten 95 alıp Türkçeden 30 alsaydı ne yapardınız?

Çocuğunuz matematikten 95 alıp Türkçeden 30 alsaydı ne yapardınız?

  • Çocuğuma Türkçeden özel ders aldırırdım.

  • Çocuğuma matematikten özel ders aldırırdım.


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Eveet eveet çocuğu türkçeden yüksek ders aldığı için ona Türkçe özel ders aldırıyor belki ileride yazar olur diye. Ben de aynı yerden gördüm.
 
Açıkçası benim burada soracağım çok şey var.
Matematiği seviyor mu? Yoksa Türkçeyi boşlayıp matematiğe mi çalışıyor sadece?
Türkçeye uğraştığı halde bu puan mı geldi? Kendisi tek başına eksik olduğu konulara ne kadar uğraştı?
Gibi gibi. Benim de aynı sorunum AYT fen ve geometride var, ikisinde de soruyla bakışıyorum sadece ve çok uğraştım.
 
Dünyayı değiştirecek fikirleri olan bir çocuğun Türkçeye değil de İngilizceye daha çok ihtiyacı olur diye yorumladım.
Ötesine ulaşmak için önce çevresine ulaşmak lazım. Birinci kata çıkmadan ikinci kata çıkamazsın.
 
Türkiye'deki eğitim sistemi senin bir alanda en iyi olmanı değil, birçok alanda iyi olmanı ama en olmanı istemiyor. Mesela bir çocuk matematik seviyor Türkçe sevmiyorsa gider Türkçe geliştirmesini söyler. Yurt dışında ise Türkçeyi sallayıp matematiğe abanırlar.
 
Çocuğa sorsanız da kendisi karar verse buna. Kendi çocuğunuza sormayıp hiçbirimizin ne sizi ne çocuğunuzu tanıdığı forumdaşlara mı soruyorsunuz gerçekten?

İlle de tavsiye istiyorsanız, Özel ders vs ile uğraştırmadan birikim yapıp yurt dışına gönderin. Ülkedeki eğitim anlayışında çocuğunuz heba olur. Sadece o yurt dışı eğitim etiketi bile bu ülkede binlerce kapıyı açmak için yetecektir.
 
Son düzenleme:
Bazıları öylesine konuşmuş. 30 almak neye göre kime göre başarısızlık? Sınıf ortalaması 10 ise başarılı diyebiliriz. Hem Türkçe sınavında 30 alan biri okuduğunu anlayamayacak diye de bir şey yok. Sınav anı belki yapmakta istemedi ve 30 aldı. Bunun zeka ile alakası olduğunu düşünenler Türkçeden 100 alıp zeki geçinenler.
Olayı çok öze indirgemişsiniz. Türkçeden 30 almakla kastedilen dil bilgisini yarım yamalak bilmek, okuduğunu anlamakta epey zorlanmak, kendi dilinin edebiyatı hakkında çok sığ bir bilgiye sahip olmak ve bence en önemlisi de bu son dediğim. Dil bilgisi kullanarak öyle böyle oturur. Keza okuduğunu anlamak da ilerleyen yaşlarda illa düzelir. Fakat edebiyatını sevmeyen biri ilerde asla o edebiyatı öğrenmek istemez. Bu da kişinin kendi kültürünü, benliğini kaybetmesi anlamına geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı