Çocukken yapılan aşılara nereden bakılır?

HalseyWtr

Centipat
Çocukken yapılan hepatit-b, su çiçeği, A, gonore, vs cinsel hastalıklar için aşılar bla bla. Bu tarz aşıları yaptığıma dair kanıtlamam gerekiyor ve ebeveynlerime sorduğumda yaptıklarını söylüyorlar. e-Nabız sisteminden aşı geçmişime baktığımda hiçbir aşı olmamışım gözüküyor.
Sizde de e-Nabız'dan çocukken yaptığınız aşılarınız gözükmüyor mu?

Önceden çok daha fazlasını görebiliyordum. Şimdi sadece bu var.

1678373720228.png

Yukarıdaki arkadaşdaki gibi sadece tetenoz mu gözüküyor? Maalesef yüce devletimizin yaptığı sistem bu kadar olur. Ben gibi çoğu vatandaş aşılarını göremiyor...
Aşı karnemde hepsi yazıyordu da şimdi detaylıca baktım ama sisteme hiçbirini işlememişler, okuldayken vurdukları tetenoz bile kaydedilmemiş.

Aşı karnemde hepsi yazıyordu da şimdi detaylıca baktım ama sisteme hiçbirini işlememişler, okuldayken vurdukları tetenoz bile kaydedilmemiş.
Anlıyorum hocam. Zaten mantık olarak bu aşıları yapmamış olma gibi ihtimal yok yoksa 18 yaşına kadar bile zor gelirdik. En ufak hastalıkta ölürdük. Aşının önemi işte.. Bağışıklık için. Kızdığım konu devletin sisteme girmemiş olması ve benimde bu konuyu kanıtlayamam işte. Herneyse ilginiz ve cevabınız icin tesekkur ederim.

Anlıyorum hocam. Zaten mantık olarak bu aşıları yapmamış olma gibi ihtimal yok yoksa 18 yaşına kadar bile zor gelirdik. En ufak hastalıkta ölürdük. Aşının önemi işte.. Bağışıklık için. Kızdığım konu devletin sisteme girmemiş olması ve benimde bu konuyu kanıtlayamam işte. Herneyse ilginiz ve cevabınız icin tesekkur ederim.
Aşı kartı varsa belki sağlık ocağından sisteme girebilirler ama o kağıt hiç kalır mı artık, eşek gibi adam olduk.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı