Çocuklara Araba Sürdürmek

Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir?
Benim görüşüm trafiğe kapalı alanlarda biraz denemekte sıkıntı yok.
Ehliyet almama az kaldı. Ehliyet alana kadar araba kullanmayı düşünmüyorum. Aldıktan sonra kapali ve açık alanlarda pratik yapa yapa arabayı düzgünce ve kurallara uyarak kullanıcam. 18 yaşından küçük olarak ne olursa olsun araba kullanması sakıncalı.

Kapalı alanda öğrenilebilir.
Fakar 1 aracın geçtiği yoldan beri geçmek direk olarak APTALLIK

20 dakikalık otoyol zevki için başkalarının hayatını riske atmak?
Neymiş şehir eşkiyasından iyi sürüyormuş!
Türkiye'de 72 ülke içinde 50. oluyor!
Oh! mis gibi bak 22 ülkeden daha iyiymiş!

Eğitimsizlik, cahillik, kurallara uymama sonuç günümüz Türkiyesi!

Ben bu konunun yaş ayrımıyla tartışılmasını doğru bulmuyorum. YouTube denen platforma ''araba kaçırma'' yazın mesela. Geneli gece gizlice araba anahtarını alıp son ses müzikle dipgaz yapan 15-16 yaşlarında kişiler. Ben de sürüyorum. Ama marşa bile basarken bazen soruyorum ''Baba arabayı çalıştırayım mı?'' diye. İzinsiz ellemem asla. Ailem kademe kademe öğretti. Önce debriyaj, gaz ve freni öğrendim. Direksiyon tutmayı öğrendim. En son boş arazide sürdüm ve tamamiyle pekiştirdim. Ve bugün çok rahat bir şekilde sürebiliyorum. Babamla yaptığım 2 kişilik yolculuklarda bazen ben devralıyorum. Bunu benden daha ufağı veya daha büyüğü de yapabilir. Yaş bir faktör değildir. 2 senedir ne kaza ne de başka bir şeyim oldu. Manuel vites kullanıyorum. Güvenli sürün, fazla aktif trafiğe çıkmayın ve kemer takın.
Ek olarak: 18'i geçmediğim için en uzun sürüşüm 5 kilometre mesafedir en fazla.

Şunu eklemek isterim ki Amerika'da otomobiller için ehliyet yaşı 16. Bunu niçin yapmışlar bilmiyorum ama yaptıklarına göre 16 yaş bir insanın refleksleri yeterince gelişmiş demek ki. Ben şuan 15 yaşındayım. Araba sürmeyi 10 yaşında falan öğrenmeye başladım. Bu güne kadar sormadan çalıştırmadım. Sadece klima için falan.

Şunu eklemek isterim ki Amerika'da otomobiller için ehliyet yaşı 16. Bunu niçin yapmışlar bilmiyorum ama yaptıklarına göre 16 yaş bir insanın refleksleri yeterince gelişmiş demek ki. Ben şuan 15 yaşındayım. Araba sürmeyi 10 yaşında falan öğrenmeye başladım. Bu güne kadar sormadan çalıştırmadım. Sadece klima için falan.
Aynen öyle.

Ben 14-15 yaşında yanında baban ile birlikte ufak ufak çalışmaya başlamayı doğru buluyorum. Bende öyle başladım. Şu anda ehliyetimi alalı 7 ay oluyor size şunu söyleyebilirim. Hiç araba kullanmadan derslere giderseniz park yapmada , rampada kalkışta , ani frende , L parkta zorlanırsınız.

Mesela bi' keresinde AVM öküzlerinin gazabına uğradık. Ben hemen geçtim çıkardım arabayı.
Şu tarz bir olaydı:
carparkedtooclose.jpg

Trafiğe kapalı alan adı altında insanların çay vs. içip, çocukların bisiklet sürdüğü yere 10-15 metre mesafe içerisinde ise bu riskli ve ahmaklıktır, bir anlık gaz ile fren pedalının karışması feci sonuçlar doğurur, onun yerine en yakın yol, park vs. ile en az 200-300 metre uzaklıkta tabiri caizse cinin top oynadığı yer olmalı. Büyük şehirlerde bunu yapmak imkansız ama öbür türlü başka insanlarının canını tehlikeye atmanın anlamı yok.

Trafiğe kapalı alan adı altında insanların çay vs. içip, çocukların bisiklet sürdüğü yere 10-15 metre mesafe içerisinde ise bu riskli ve ahmaklıktır, bir anlık gaz ile fren pedalının karışması feci sonuçlar doğurur, onun yerine en yakın yol, park vs. ile en az 200-300 metre uzaklıkta tabiri caizse cinin top oynadığı yer olmalı. Büyük şehirlerde bunu yapmak imkansız ama öbür türlü başka insanlarının canını tehlikeye atmanın anlamı yok.
Hocam onlar koskoca eşkiyalardan daha iyi sürüyor. Dediğiniz hareketler nedir ki!

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı