Çocukluk arkadaşım hapse girdi

Maalesef vaktimi alıyor. Kısa ve anlamsız cevaplar vererek sizin gibi boş yapmayı tercih edeceğim ben de. İnsanlara bir şey anlatmak hele burada, anlamsız cidden.
O yüzden yazmayın.

Şaka mısın sana en başta doğru düzgün bir cevap verdim bana senin taktiğini kullanıp "hahaha" attım dedin benim cevabım kısa ve anlamsız ama senin cevabın anlam dolu ve uzun mu? Hadi tamam en Müslüman sensin en zeki en anlam dolu cevapları da sen veriyorsun
 
Allah'a sıkıntı pek olmaz ama Atatürk'e anayasa maddeleri gereği başı yanabilir. Bana göre ikisi de yanlış ve arkadaşın "kara mizah" saçmalığını fazla kaçırmış, gayet hak ediyor. Bana kalsa en az 6 yıl hapis cezası veririm.
 
Selam arkadaşlar. Bir arkadaşımın yaşadığı olayı buraya yazmak istedim. Önemli bir konu değil isteyenler çıkabilir.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce bir cuma namazında yanıma bir çocuk gelmişti. Namazı beraber kıldık ama sonrasında hiç konuşmadık. Birkaç gün sonra aynı camide kuran kursu açıldı. İkimizde oraya gidince konuşmaya başladık. Böylece oyunlar ile olan maceralarım başladı. İlk önce Facebook üzerinden arkadaş olup oradan "ı land" diye Minecraft çakması bir oyuna başladık. Daha sonra bana Minecraft oynamayı öğretti. Online serverlarda çok önemli olan "/" kodlarını öğretti. Yaklaşık 5 yıl boyunca beraber farklı farklı sunucularda Minecraft oynadık. Arada bir gerçek hayatta da görüşüyorduk. Büyümeye başladığımızda daha az konuşmaya başladık. Artık 6 ayda bir konuşuyorduk. Arada bir kendi arkadaşlarıyla Minecraft Survival başladığında beni de çağırırdı.

Buraya kadar sıkıntı yok. Geçen yıl Haziran'da 20 dakika Valorant oynadık. Aradan birkaç ay geçti ve Minecraft oynamaya çağırdım. Discord'dan bir şey yazmadı. WhatsApp'tan da yazmadı. Aradım açmadı derken onun arkadaşlarına sordum. Atatürk'e mi Allah'a mı ne hakaretten ev hapsi verilmiş. Daha sonrasında elindeki elektronik aletler inceleme için elinden alınmış. Ben bunu duyunca inanmamıştım. Çünkü eskiden öyle biri olarak tanımıyordum. Animeye falan başladığından beri kendini kara mizah işlerine çok kaptırıp işleri abartmaya başlamış olmalı. Poliselerin incelemeye aldığı aletler ne zaman geri verilir diye biraz araştırma yaptığımda aylarca sürdüğünü gördüm. Ama sanki onunki biraz fazla uzun sürdü gibi. Hala daha haber alamıyorum. Okullar açıldığında okula gitmesi serbestmiş sanırım.

Anlatış biçimimden dolayı çok inandırıcı gelmediğinin bende farkındayım fakat bende tam olarak bir şey bilmiyorum. Sadece sevdiğim bir arkadaşımdı. Ara sıra Minecraft oynamak istediğim de onla oynadığımız skyblock serüvenleri gelir aklıma. Eskisi kadar eğlenemiyorum Minecraft oynarken. :(
Hakaret cezasını anlamsız buluyorum.
 
Allah ile onun arasında olması insanların Dini değerlere küfür edebileceği anlamına gelmez. Aynısı Atatürk konusu içinde geçerli. Sevmiyorsa bile saygılı olmak zorunda. İkisini de yapamıyorsa ağzını hiç açmayacak.
Arkadaş "güya" kara mizah yapıyormuş. O yüzden saygılı olmak zorunda değil. Bildiğiniz üzere kara mizah'ta yok kırmızı çizgimiz vs. diye bir şey yok.
 
Bakın gerçekten Allah'a sövülsün falan demiyorum ama o kadar katil, tecavüzcü falan varken Allah'a Ata'ya söveni mi alıyorlar?
 

Geri
Yukarı