CoD: Ghost

Eki Görüntüle 587312
Burada kişisel bir yorum göremedim, internette birçok kişi aynısını söylüyor zaten. Kendi fikirlerinizi belirtiyor iseniz bunu konuyu açtığınız zaman belirtin, aksi halde kendi fikrinize değil ortaya attığınız bir fikire dönüşür. Kimseyi gömdüğüm falan yok, bu tarz şeyleri demeden önce oyunu anlamanız gerekiyor. Ben zaten belirttim eğer mesajımı okursanız, ancak yine de yazayım. ''CoD'un amacı diyalog kurmak mı? Sen savaşa girseydin biriyle sohbet etmek mi isterdin? Azıcık mantığını kullan lütfen''
Bak dostum seni kötülediğim falan yok, yahut sana bir lafım. Ancak dediğimi yaparsan daha mantıklı olur, bir de CoD gibi oyunlar genel olarak savaş odaklı olduğu için ne hikaye ne de diyalog beklememelisin.
@xgongivituyu Peki nereden biliyorsunuz MW serisindeki birçok olaya insanların üzülmediğini? Belki söylemek istemiyorlar? Sonuçta her oynayan insan yorum yapacak diye bir şey yok. Ghost'un ölümünün suyunu çıkardığımızı nereden anladınız? Sanırım her yazılan kelimeyi sayıyorsunuz ve ona göre kafanızda bir olay canlandırıyorsunuz ki böyle düşünüyorsunuz. Ek olarak ikonik bir karakter olmadığı görüşünü nereden çıkardın? Sanırım oyunun yapımcı firmasısın da haberimiz yok.. Herkes aynı karakteri ikonik görmek zorunda mı? Kimisi Ali'yi, kimisi ise Mehmet'i ikonik karakter olarak söyleyebilir. İnstagram'da paylaşılmasının sebebi ise olaydan kaynaklanıyor, ayrıca zamanında oyunu oynayan kitlenin bir hayli hayranlık duyduğu oyun idi ve bu yüzden sürekli dillendirildi. Bence oyunu tam anlamadan yorum yapmayın, Witcher gibi güzel oyuna dahi adam kimsenin umurunda olmadığı abuk subuk şeyleri söyleyip kötü yanlarından bahsetti. Not: Bunlar benim cevaplarım ve görüşlerim, kişiden kişiye görüş değişebilir.
Eki Görüntüle 587318
1. Yetenek ağacı RPG bir oyunda olması gereken gibi ve günümüzdeki birçok RPG oyuna örnek oldu.
2. Buglar ile dolu olması onun kötü bir yanı olamaz.
3. Oyunun zorluğunu bu yüzden seçebiliyorsun, zorluk arttıkça kullanılan eşyalar iksirler daha da çoğalır veya kullanılır.
4. Kime göre neye göre, bazı insanlar öyle görebilir ancak görmeyen kesim de var.
5. Tabii iyi bir RGP değil canım, (!) ne de olsa birçok RPG oyuna mantığı yerleştiren oyun değil. (!)
Kritik hataların sebebi oyun değil yazılımdır, insan oğlunun ürettiği her şey kusurludur. Haliyle bunu yazılım ile ilişkilendirmeniz gerekir, oyun yapımcıları da ister en iyisini yapayım diye ancak her şey sonsuz değildir.
Bir de bunları hiç düşünmeyip, size düzgün cevap vermemi istiyorsunuz. Buyurun verdim, umarım anlarsınız.
Not: Bunlar benim kişisel görüşlerim, herkeste aynı olay olmayabilir ancak genel ''Oyuncu'' kitlesinde benzerdir.
Sevdiğiniz oyunları niye böyle körü körüne savunuyorsunuz acaba. Adamın fikri bir karakteri ikonik görmez, abartılmış bulur. Niye illa kendi fikrinizi kabullendirmeye çalışıyorsunuz ki, çok saçma. COD serisini, Ghost'u ve Witcher 3'ü beğenen biri(Witcher'ı ayrı seviyorum) olarak arkadaşın Ghost ile ilgili olan fikirlerine katılmasam da Witcher 3'le ilgili yazdıkları şeylere tamamen katılıyorum. Söyledikleri şeyler tamamen doğru ve benim gözüme batıyor. Yeteneklere veriyorsun ama birazını kullanabiliyorsun. Oyunu en zorda bitirmeme rağmen yağ, bomba kullandığımı pek hatırlamıyorum. Belki arada iksirlerden içiyordum. Tamam oyunu beğeniyoruz da kötülüğüne de kötü diyeceksin.

@judgmennt Yazdıklarımı iyice okumadığın belli küçük kardeşim. '' Not: Bunlar benim kişisel görüşlerim, herkeste aynı olay olmayabilir ancak genel ''Oyuncu'' kitlesinde benzerdir.'' bile yazdım, zaten konu sahibine bunu da belirttim. Eğer kendi görüşün ise bunu konuyu açtığın zaman başta belirt, aksi halde genel kitle hakkında konuşuyorsun gibi olur. Sevdiğim oyunları körü körüne savunmuyorum, gereksiz veya oyuncuların dikkat etmediği yerlerden size ne? Sevmediysen kendi görüşüm de geç. Sanma mı kaldı kötü yanları? Kimine göre A noktası kötü iken kimine göre B noktası kötüdür. '' kötülüğüne de kötü diyeceksin.'' Bunu diyeceğim zaman sana soracak mıydım peki? Herkese göre kötü yanı farklıdır veya hitap etmez, bana göre kötü değilse bu seni alakadar eder mi? İşine bak, insanların görüşlerini belirtirken ''Bak kardeşim bu benim görüşüm'' demesi gerekir. Demiyor ise yediği laflara da katlanacaktır.

Eki Görüntüle 587312
Burada kişisel bir yorum göremedim, internette birçok kişi aynısını söylüyor zaten. Kendi fikirlerinizi belirtiyor iseniz bunu konuyu açtığınız zaman belirtin, aksi halde kendi fikrinize değil ortaya attığınız bir fikire dönüşür. Kimseyi gömdüğüm falan yok, bu tarz şeyleri demeden önce oyunu anlamanız gerekiyor. Ben zaten belirttim eğer mesajımı okursanız, ancak yine de yazayım. "CoD'un amacı diyalog kurmak mı? Sen savaşa girseydin biriyle sohbet etmek mi isterdin? Azıcık mantığını kullan lütfen"
Bak dostum seni kötülediğim falan yok, yahut sana bir lafım. Ancak dediğimi yaparsan daha mantıklı olur, bir de CoD gibi oyunlar genel olarak savaş odaklı olduğu için ne hikaye ne de diyalog beklememelisin.
@xgongivituyu peki nereden biliyorsunuz MW serisindeki birçok olaya insanların üzülmediğini? Belki söylemek istemiyorlar? Sonuçta her oynayan insan yorum yapacak diye bir şey yok. Ghost'un ölümünün suyunu çıkardığımızı nereden anladınız? Sanırım her yazılan kelimeyi sayıyorsunuz ve ona göre kafanızda bir olay canlandırıyorsunuz ki böyle düşünüyorsunuz. Ek olarak ikonik bir karakter olmadığı görüşünü nereden çıkardın? Sanırım oyunun yapımcı firmasısın da haberimiz yok. Herkes aynı karakteri ikonik görmek zorunda mı? Kimisi Ali'yi, kimisi ise Mehmet'i ikonik karakter olarak söyleyebilir. Instagram'da paylaşılmasının sebebi ise olaydan kaynaklanıyor, ayrıca zamanında oyunu oynayan kilitlenin bir hayli hayranlık duyduğu oyun idi ve bu yüzden sürekli dillendirildi. Bence oyunu tam anlamadan yorum yapmayın, Witcher gibi güzel oyuna dahi adam kimsenin umurunda olmadığı abuk subuk şeyleri söyleyip kötü yanlarından bahsetti. Not: Bunlar benim cevaplarım ve görüşlerim, kişiden kişiye görüş değişebilir.
Eki Görüntüle 587318
1. yetenek ağacı RPG bir oyunda olması gereken gibi ve günümüzdeki birçok RPG oyuna örnek oldu.
2. buglar ile dolu olması onun kötü bir yanı olamaz.
3. oyunun zorluğunu bu yüzden seçebiliyorsun, zorluk arttıkça kullanılan eşyalar iksirler daha da çoğalır veya kullanılır.
4. kime göre neye göre, bazı insanlar öyle görebilir ancak görmeyen kesim de var.
5. tabii iyi bir RGP değil canım, (!) Ne de olsa birçok RPG oyuna mantığı yerleştiren oyun değil. (!)
Kritik hataların sebebi oyun değil yazılımdır, insan oğlunun ürettiği her şey kusurludur. Haliyle bunu yazılım ile ilişkilendirmeniz gerekir, oyun yapımcıları da ister en iyisini yapayım diye ancak her şey sonsuz değildir.
Bir de bunları hiç düşünmeyip, size düzgün cevap vermemi istiyorsunuz. Buyurun verdim, umarım anlarsınız.
Not: Bunlar benim kişisel görüşlerim, herkeste aynı olay olmayabilir ancak genel "oyuncu" kilitlesinde benzerdir.

Diyorsun hiçbir şey kusursuz olamaz e tamam o zaman bir şey demeyelim. Mafia 3'de iyi bir oyun sonuçta kusursuz olamaz değil mi?
Neyse aga bizim fikirlerimiz senle uyuşmuyor Loop'a düşüyor konuşmalar.

@judgmennt Yazdıklarımı iyice okumadığın belli küçük kardeşim. '' Not: Bunlar benim kişisel görüşlerim, herkeste aynı olay olmayabilir ancak genel ''Oyuncu'' kitlesinde benzerdir.'' bile yazdım, zaten konu sahibine bunu da belirttim. Eğer kendi görüşün ise bunu konuyu açtığın zaman başta belirt, aksi halde genel kitle hakkında konuşuyorsun gibi olur. Sevdiğim oyunları körü körüne savunmuyorum, gereksiz veya oyuncuların dikkat etmediği yerlerden size ne? Sevmediysen kendi görüşüm de geç. Sanma mı kaldı kötü yanları? Kimine göre A noktası kötü iken kimine göre B noktası kötüdür. '' kötülüğüne de kötü diyeceksin.'' Bunu diyeceğim zaman sana soracak mıydım peki? Herkese göre kötü yanı farklıdır veya hitap etmez, bana göre kötü değilse bu seni alakadar eder mi? İşine bak, insanların görüşlerini belirtirken ''Bak kardeşim bu benim görüşüm'' demesi gerekir. Demiyor ise yediği laflara da katlanacaktır.
Tamam küçük kardeşim. İyi günler dilerim.
Diyorsun hiçbir şey kusursuz olamaz e tamam o zaman bir şey demeyelim. Mafia 3'de iyi bir oyun sonuçta kusursuz olamaz değil mi?
Neyse aga bizim fikirlerimiz senle uyuşmuyor Loop'a düşüyor konuşmalar.
Belli, tamam sana biat ettim demeden anlaşılamayacak bu arkadaşla. Boşver uğraşmaya gerek yok.

@M1000 Ben oyunlar kusursuz demedim, kusur olarak gördüğünüz şeyin aslında çoğu oyuncuyu rahatsız etmemesi hatta umurunda olmaması. Ben sana gerekli cevabı verdim, insan elinin değdiği her şey kusurludur diye. Ancak mantığın elvermiyor anlaşılan. Mafia 3 ne alaka? Hala okuduğunu anlayamayacak birisin. Zaten seninle lafı bırak normal bir oyuncu olarak bile fikirlerimiz uyuşmuyor, sana güzel dil ile anlatırdım ancak anlayabilecek misin emin değilim. Sadece önerilerime kulak asmanı istiyorum, özellikle oyunu eleştirir iken kendi fikrin olduğunu belirtmen gerekiyor. Birçok insan bu şekilde yapıyor, Enis Kirazoğlu bile bir liste yapacak ise bunun kendi fikri olduğunu söylüyor. Witcher 3'de de hatalar var evet ancak bunu gözüne batıra batıra göstermiyor ve zaten senin amacın onları yadırgamak ise oyunu oynamıyorsun sadece hatasını arıyorsun demektir. Daha da bu konuya mesaj yazmam, çok gereksiz kişilikler ve ortam var.
@judgmennt Benim dediğim sözleri anlayabilecek kapasitede misin? Tek verebildiğin cevap, ''Tamam'' ben sana biat et dedim mi? Ne iğrenç düşünceli insanlarsınız? Denilmeyen sözcükleri çağrıştırıp kafanızda bir kelime türetiyorsunuz.. Bana adam akıllı hatasını göstermelisin, oyuncuyu kısıtlayan bir engel. Mesela arkadaşın vermiş olduğu Mafia 3 örneği iyiydi ancak onu bir oyundan saymak bile doğru olmaz, Mafia 1-2 oyunlarına da bakmak lazım :)

@M1000 ben oyunlar kusursuz demedim, küsur olarak gördüğünüz şeyin aslında çoğu oyuncuyu rahatsız etmemesi hatta umurunda olmaması. Ben sana gerekli cevabı verdim, insan elinin değdiği her şey kusurludur diye. Ancak mantığın elvermiyor anlaşılan. Mafia 3 ne alaka? Hala okuduğunu anlayamayacak birisin. Zaten seninle lafı bırak normal bir oyuncu olarak bile fikirlerimiz uyuşmuyor, sana güzel dil ile anlatırdım ancak anlayabilecek misin emin değilim. Sadece önerilerime kulak asmanı istiyorum, özellikle oyunu eleştirir iken kendi fikrin olduğunu belirtmen gerekiyor. Birçok insan bu şekilde yapıyor, enis kirazoğlu bile bir liste yapacak ise bunun kendi fikri olduğunu söylüyor. Witcher 3'de de hatalar var evet ancak bunu gözüne batıra batıra göstermiyor ve zaten senin amacın onları yadırgamak ise oyunu oynamıyorsun sadece hatasını arıyorsun demektir. Daha da bu konuya mesaj yazmam, çok gereksiz kişilikler ve ortam var.
@judgmennt benim dediğim sözleri anlayabilecek kapasitede misin? Tek verebildiğin cevap, "tamam" ben sana biat et dedim mi? Ne iğrenç düşünceli insanlarsınız? Denilmeyen sözcükleri çağrıştırıp kafanızda bir kelime türetiyorsunuz. Bana adam akıllı hatasını göstermelisin, oyuncuyu kısıtlayan bir engel. Mesela arkadaşın vermiş olduğu Mafia 3 örneği iyiydi ancak onu bir oyundan saymak bile doğru olmaz, Mafia 1-2 oyunlarına da bakmak lazım :)

Adam onu niye diyor düşündün mü hiç.
Videoyu izleyen kişi onun fikirleri olduğunu anlayamayan insanlar için aslında, adam orada alttan dalga geçiyor da neyse.
Ben her şeye bence, bence diye yazsam ve sonra insanlar bir şey yazınca"tamam abi benim fikrim bu saygı duy" falan yazsam nasıl olur? Ben oyun inceleyen biri değilim dediğim bu dur ve bu olacaktır diye bir şey de demiyorum neyse bunu anlatmaya kasmaya gerek yok.

Milletin fikri kendisine. Şahsen, Ghost benim için "ikonik" bir karakterdir.
Bir karakterin, yarım saat boyunca kalması o karakteri kötü yansıtmaz.
İlk oynadığınız veyahut izlediğiniz vakit, kim bilebilirdi ki Shephard'ın bize ihanet edeceğini?
Belki kuşku duyan olmuştur ama eminimdir ki, oyuncuların geneli helikopterle uzaklacağımızı düşünmüştür. Olmadı, o an kontrol ettiğimiz karakterin yaşayıp yaşamayacağını merak etmiştir.

Tabii, bu da benim fikrim.

@M1000 Ben oyunlar kusursuz demedim, kusur olarak gördüğünüz şeyin aslında çoğu oyuncuyu rahatsız etmemesi hatta umurunda olmaması. Ben sana gerekli cevabı verdim, insan elinin değdiği her şey kusurludur diye. Ancak mantığın elvermiyor anlaşılan. Mafia 3 ne alaka? Hala okuduğunu anlayamayacak birisin. Zaten seninle lafı bırak normal bir oyuncu olarak bile fikirlerimiz uyuşmuyor, sana güzel dil ile anlatırdım ancak anlayabilecek misin emin değilim. Sadece önerilerime kulak asmanı istiyorum, özellikle oyunu eleştirir iken kendi fikrin olduğunu belirtmen gerekiyor. Birçok insan bu şekilde yapıyor, Enis Kirazoğlu bile bir liste yapacak ise bunun kendi fikri olduğunu söylüyor. Witcher 3'de de hatalar var evet ancak bunu gözüne batıra batıra göstermiyor ve zaten senin amacın onları yadırgamak ise oyunu oynamıyorsun sadece hatasını arıyorsun demektir. Daha da bu konuya mesaj yazmam, çok gereksiz kişilikler ve ortam var.
@judgmennt Benim dediğim sözleri anlayabilecek kapasitede misin? Tek verebildiğin cevap, ''Tamam'' ben sana biat et dedim mi? Ne iğrenç düşünceli insanlarsınız? Denilmeyen sözcükleri çağrıştırıp kafanızda bir kelime türetiyorsunuz.. Bana adam akıllı hatasını göstermelisin, oyuncuyu kısıtlayan bir engel. Mesela arkadaşın vermiş olduğu Mafia 3 örneği iyiydi ancak onu bir oyundan saymak bile doğru olmaz, Mafia 1-2 oyunlarına da bakmak lazım :)
Daha ne söyleyeyim ustacım. İğrenç fikirli falan diyor şuna bak her yazdığı cümle insanı küçümser nitelikte. Yukarıda yazdım tekrar yazıyorum. Witcher 3'de adamlar yağ, bomba gibi şeyler koymuşlar ama en zorda oynayınca bile kullanmaya gerek kalmıyor. Oyunu beğensem de bu beni rahatsız etti. Yeteneklere veriyorsun ama içlerinde yetenek barını dolduracak kadarını kullanabiliyorsun. Bence oynanışı kısıtlıyor. Seninle konuşurken herhalde her lafın başına "bence" eklememiz lazım. Belli biz burada düşüncelerimizi yansıtmıyoruz. Her lafımız "genel" olarak algılanıyor. Zaten oyunun büyük bir hatası yok sadece ufak, tefek şeyler benim canımı sıktı Witcher 3'de. 200 saat oynanan oyunun, bitirdikten sonra tekrar oynanabilirliği olan oyunun, en azından bazı oyunlar gibi bitirdikten sonra açılan "en zordan da zor" gibi bir zorlukta oynamaya izin verseydi de bir bossla savaşmadan külliyatı okumaya mecbur kalıp "hee, buna şu yağ güçlüymüş, şu bomba etkiliymiş" deyip onunla savaşmadan oyun bizi hazırlık yapmak zorunda bıraktırsaydı. Tekrar diyorum tüm düşüncelerim kendi düşüncelerim ve Witcher 3 en beğendiğim oyunlar arasında yer alıyor ama bu kısımlarını beğenmiyorum. Aslında neden cevap veriyorsam bir oyundan en büyük beklentisi cinsel içerik olan bir insan, farklı fikirdeki insanlara her kelimesi aşağılayıcı olan bir insana cevap vermek bile gereksiz. Hayırlı forumlar ben ignore listeme aldım sizi, siz de beni alın konu kapansın.

Neyse Witcher3 ile ilgili buradaki son yazım olsun
Witcher'ı ben 2 defa bitirdim(DLC'lerle birlikte) oyun inanılmaz en sevdiğim oyunlar arasında ama 210 saat gömmüş bir oyucu olarak benim gözüme battı bunlar ama bunlar"abi bu nedir yha, bu oyun oynanmaz"kıvamında değil 200 saat gömülmüş bir oyunda bunları yakalamak zor iş değil
Benim tek amacım Witcher'ı kusursuz görenler için yazdığım bir yazı oyunu oynamayan bir kişi bile 10/10 veriyor böyle bir algı oluşmuş.

@M1000 Bak işte buna katılıyorum, hiçbir oyun kusursuz değildir zaten ancak dediğim gibi herkeste aynı şey olmuyor maalesef. Başında da bunu anlatmak istemiştim sana, bak mesela o Witcher konunda böyle yazsa idin birçok insan kişisel olduğunu ve kişiye göre değişebilecek bir hata gibi görebilirdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı