CoD MW3 hikayesi baglantili mi?

Olur tabii, ilk iki oyunu oynamadan son oyunu oynamanın bir anlamı yok. Hikayeyi kavramanız zorlaşır, ilk oyundan başlayın oynamaya.
 
MW3 oynamaya başlayacağım da onceki oyunlari oynamadim. Cok sorun olur mu?

Çoğu serisini oynadım Call of Duty'nin şu an bende Modern Warfare 3 deyim ve oyunun başlarında eğlenirken şu an aşırı sıkılıyorum 3'ü hiç sevmedim ben açıkçası ve evet bağlantılı.
 
Son düzenleme:
Steam'de ilk oyun %50, ikinci oyun ise %25 indirimde şu an, almayacak veya alamayacaksanız bu oyunların hikayelerini bir yayıncıdan izleyip son oyunu kendiniz oynamanız en mantıklısı olur.


Bu ikisi mi? O kadar cok oyun varki. Ayrica 2011 de cikan oyun 3 2007 de cikan oyun 4 diye adlandiriliyor biraz saçma geldi.
bunu biraz oynadim sevdim aslinda denizalti bolumune kadar ama sonra kapattim bir şey anlamadim diye :D
 

Bu ikisi mi? O kadar cok oyun varki. Ayrica 2011 de cikan oyun 3 2007 de cikan oyun 4 diye adlandiriliyor biraz saçma geldi.
bunu biraz oynadim sevdim aslinda denizalti bolumune kadar ama sonra kapattim bir şey anlamadim diye :D
Evet, attığınız 2 oyun son oyundan önce sırasıyla oynamanız gereken oyunlar. "4" rakamının biraz kafa karıştırıcı bir hikayesi var kısaca özetleyeyim size. Call of Duty 4: Modern Warfare, Activision firmasının modern dönem savaşlarını anlatan ilk oyunu. Başlarda firma oyunun adını daha önce çıkmış olan Call of Duty 1, 2 ve 3 oyunlarının devamı niteliğinde belirlediğinden "Call of Duty 4" olarak, yeni seriyiyse "Modern Warfare" olarak adlandırmıştır. Bu yüzden Modern Warfare serisinde isim olarak "Modern Warfare 1" diye bir oyun yoktur. Oyunun çıktığı 2007 yılına kadar olan oyunlar (CoD 1,2,3 ve daha niceleri) ve diğer firmaların FPS Shooter tarzı oyunları Dünya savaşları gibi yaşanmış tarihi savaşları anlatmıştır dikkat ederseniz. CoD4:MW, yani bizim ilk olarak oynamamız gereken Modern Warfare serisinin başlangıç oyunu çıktığı dönem büyük bir ilgi çekmişti, daha sonrasında bana göre ilk oyundan gerek müzikler, senaryo ve tabii ki görsel açıdan daha da güzel bir devam oyunu bizi karşıladı. (Call of Duty: Modern Warfare 2). Bu noktada oyunun isminde değişikliğe gidilerek, Call of Duty markasının 5. oyunu demek yerine, Modern Warfare serisinin 2. oyunu olarak adlandırmayı tercih ettiler. Daha sonrasında ise sizin henüz başını oynayıp kapattığınız -bu yüzden sorun yok- üçüncü ve serinin son oyunu olan Call of Duty: Modern Warfare 3, 2011 yılında piyasaya sürüldü. Oyunlar sırasıyla 2007, 2009 ve 2011 yıllarının Kasım aylarında, 2 yıl ara olacak şekilde piyasaya sürüldüler. Seri adından da anlaşılacağı üzere günümüzde bir Dünya Savaşı yaşansaydı nasıl olurdu, hangi devletler arasında yaşanırdı bunu ele alıyor. Serinin karakterleri (iyi-kötü) oyunları unutulmaz yapan en iyi özelliklerinden sadece birisi. Oyunlar birbirinin devamını anlattığından sırasıyla oynamanız ya da izlemeniz, hikaye bütünlüğünü kavramak ve karakter gelişimlerini görmek açısından önemli. Ek olarak, 2017 ve 2020 yıllarında çıkan Call of Duty: Modern Warfare 1 ve 2 Remastered oyunları, 2007 ve 2009'da çıkan oyunların günümüz grafiklerine uyacak şekilde güzelce makyajlanmış halledir. Hikaye ve karakterler birebir aynıdır, 2011 yapımı sizin oynadığınız oyun için Remastered yapılacak mı hala belli değil. Son olarak, 2019 ve 2022'de çıkan Call of Duty: Modern Warfare ve Modern Warfare 2, orjinal serideki hikayeden tamamen bağımsız ama aynı karakterler üzerinden işleyen "Remake" yani sıfırdan yeni yapım bir oyundur, isterseniz onları da oynayabilirsiz orjinal oyundan bağımsızlar. Başlarken kısaca dedim ama bende yeri farklı olan bir seri olduğundan uzun uzun anlattım =D. Umarım işinize yarar, iyi oyunlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı