COD ve BF Arasındaki Farklar

Ezio_da_France

Hectopat
Katılım
9 Nisan 2017
Mesajlar
38
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi Call of Duty ile BF arasındaki farkları söyler misiniz? Yalnız son oyunları baza alarak yapmayın. İlk oyundan son oyuna baz alarak
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hikaye ve anlatımı olarak COD gözümde daha iyi bir seridir. Fakat son oyunlarında iyice bozdu. Son çıkan oyundan umutluyduk ama o da BF1'e göre çok daha güçsüz kaldığını düşünüyorum.

Bu dediğin eskiden olsaydı gözüm kapalı COD derdim fakat şu an BF diyorum.
 
COD serisi bence de hikaye olarak daha iyi. Oynanışı da daha kolay. BF serisi ise daha gerçekçi grafiklere ve zorlu bir oyun bana göre. Açıkçası her iki seriden de oldukça zevk aldım, BF serisinin zevkini COD bana veremedi yalnız.
 
Kısaca oyun motoru ve hikaye zevki... BF serisi bana göre bazı bölümleri çok daha zevkli. Yalnız COD4'de ki görevler kadar duygulandırmadı diyebilirim. :)
 
CoD u ilk çıkan oyunundan beri gider satın alır oynarım cod 3 ü bile satın aldım öyle diyim(dicem ama %99unuz anlamayacak neyse) bf yi ilk oyunu ve bf 3 hariç hepsini crackli versiyonu ile oynadım çünkü o saçma hikayelere hiç bir zaman para vermek istemedim. Her iki oyunu ilk oyunlarından beri oynarım ve CoD real madrid iken bf serisine çorlu spor dersem en güzel böyle açıklamış olurum. Bf 3 ilk çıktığında bf 2142 yi beğendiğimi hatırlayıp alayım bari diye aldım. Bf de hikayeler oldu bittidir seni hikaye içine çekmez oynar geçersin sadece bitsin diye oynarsın dün bitirdiğin bf serisinden bir karakter bile hatırlamazsın adım gibi eminim ki şuan abiğ bf yaaa oyunun dibi diye gezinen ilginçler bile koskoca bf oyunlarından bir tanesinden bir karakter adı söyleyemez resimleri forumlarda profil resimleri olmaz bir kelime bile hiç bir yerde geçmez ama CoD oynamayan herhangi bir oyuncu CoD karakterlerini duymuştur bilir çünkü cod hikayeleriyle seni büyüler insanlar anlatır konuşur seni hikayenin bir parçası yapar ve oyunu bitmesin diye oynarsın duygulanırsın heyecanlanırsın 10 yıl geçmiştir ama hala cod 4 konuşulur. Açıkçası son 17 yılda yaklaşık 150 farklı ww1 ve ww2 oyunları oynadığımdan kusma derecesine gelmişken CoD un son oyunları bana ilaç gibi gelmişti tekrar dönüp dolaşıp aynı şeyleri sunmanın ne anlamı var yaratıcı olun sonunu bildiğin ve zamanında 50 kere oynadığın birşeyden zevk almak gerçekten çok ilginç geliyor bana. Eski oyuncular kalmamış artık piyasadaki oyuncuların %70 i 10-15 yaş aralığında sanırım gelecek temalı oyunlarla başlayıp sıkılmışlar artık geçmiş tema istiyor.
 
Hepiniz sağ olun. Ben COD fanboyuyum. Tarafsız olmak isterdim ama Modern Warfare serisini oynadıktan sonra boyle bir efsane serinin bir benzerini geleceğini sanmıyorum. Gelirse Modern Warfare yapan ekip yapar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
COD hikaye anlatımında, BF multiplayerda iyidir. En azından benim için öyle.
Doğru söylüyorsun, COD hikaye'de, karakterlerde daha iyi, BF ise multiplayer'da, grafiklerde daha iyi, daha gerçekçi bir oyun,
Bf yi ilk oyunu ve bf 3 hariç hepsini crackli versiyonu ile oynadım çünkü o saçma hikayelere hiç bir zaman para vermek istemedim. Bf 3 ilk çıktığında bf 2142 yi beğendiğimi hatırlayıp alayım bari diye aldım.
Battelfield 3'ü'de bir denesen iyi olur, ilk oyunlarına göre daha iyi, daha kaliteli, daha gerçekçi, multiplayer'da çok iyidir Battelfield serisi, COD ise hikaye'de iyi.
 
En basitinden bir örnek verelim. Bi' 2011'de ki Cod oyununa bakın, birde Battlefield oyununa bakın.
Cod Samsung ise Bf Apple. :) Adamlar hem kötü oyun yapıyor, hemde Bf'den çok daha pahalıya satıyor. Sadece tek bir yönden daha iyi, hikayeleri daha güzel. BF4 singleplayer oynarken, bitirene kadar kanser olmuştum. Ama BF çok gerçekçi. COD MW3 oynarken bile, hala COD 2 oynuyormuş gibi hissediyorum.

Düzenleme : BF'yi yapanlar her zaman oyuncularına jest yapıyor. Örneğin BF3'ün ücretsiz olması, BF4 DLC'lerinin ücretsiz olması gibi. Ama COD'u yapan adamların ona benzer bir şey yaptığını görmedim. Üstelik oyunları çok pahalı olmasına rağmen.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı