Çözüldü CoD Warzone 2.0 yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

bathndogan

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram (2x)
Ekran kartı
ARC A750
Anakart
Asus Prime H610M-R D4
İşlemci
i3 12100-F
Arkadaşlar herkese selam,

CoD Warzone 2.0 oyununda (grafik ayarlarım yüksek seviyede iken) GPU kullanımı %99 iken ve herhangi bir FPS problemi bulunmazken bazı zamanlarda GPU kullanımı 70 değerlerine inip bu kez CPU kullanımı %99 değerlerine ulaşıyor ve bu durum bana FPS problemi yaşatıyor. Sonrasında tekrar GPU kullanımı %99 seviyesine ulaşıyor ama hiçbir zaman GPU kullanımı %99'da sabit kalmıyor. Bu durum neden kaynaklanmakta acaba yardımcı olur musunuz? Hazır sistemimi yeni satın aldım acaba bir sorun mu bulunmakta? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• yüksek cpu.png
    yüksek cpu.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 165
Çözüm
Fakat %99 garip siz bir ayarlardan grafiklerden Shader Optimizasyonu tekrar yap deyin. Belki düzelir bendede bir aralar olmuştu.

Hocam YouTube'da benim sahip olduğum işlemci ve ekran kartına sahip oyuncuların Warzone 2.0 videolarını izlediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorlar ki.
Dediğimi deneyin bundan da olabilir, bazen Shader optimizasyonu hatalı yapıyor CPU buga giriyor vs. Tekrar yap diyin.
Hocam YouTube'da benim sahip olduğum işlemci ve ekran kartına sahip oyuncuların Warzone 2.0 videolarını izlediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorlar ki.

Onlar o videoyu çekmek için sistemi açıyor, daha sonra kapatıyorlar. Test sistemleri teste özeldir. Arka planda uygulama-işlem mevcut değildir. Ham FPS değerleridir. Arka plandaki Discord bile kaynak tüketir untmayın.

İşlemciniz destekliyor, bir bakmanızda fayda var. Fakat unutmayın Turbo Boost sıcaklık değerlerini biraz arttırabilir. Sonuçta ne kadar elektrik o kadar performans.

Hocam Turbo Boost'u açmak için BIOS'a girdim ancak halihazırda açık gözükmekte değil mi?

Dosya Ekleri

• IMG_7860.jpeg
    IMG_7860.jpeg
    263,1 KB · Görüntüleme: 65
Hocam Turbo Boost'u açmak için BIOS'a girdim ancak halihazırda açık gözükmekte değil mi?
Max Turbo Frequency
4.30 GHz
Performance-core Max Turbo Frequency
4.30 GHz
Performance-core Base Frequency
3.30 GHz

Kaç GHz aralığında çalışıyor? Bu aralıklarda ise açık zaten.

Son düzenleme:
%4 kullanımda 2,00 GHz gözükmekte hocam.

%4 kullanımda 2,00 GHz gözükmekte hocam.

%4 kullanımda 2,00 GHz gözükmekte hocam galiba devre dışı
buradan bunu yapar mısınız?

1699665919561.png

Yaptıktan sonra tekrar kontrol edin, benim gibi en yüksek GHz de olması gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı