Çözüldü CoD Warzone 2.0 yüksek CPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

bathndogan

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
RAM
GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram (2x)
Ekran kartı
ARC A750
Anakart
Asus Prime H610M-R D4
İşlemci
i3 12100-F
Arkadaşlar herkese selam,

CoD Warzone 2.0 oyununda (grafik ayarlarım yüksek seviyede iken) GPU kullanımı %99 iken ve herhangi bir FPS problemi bulunmazken bazı zamanlarda GPU kullanımı 70 değerlerine inip bu kez CPU kullanımı %99 değerlerine ulaşıyor ve bu durum bana FPS problemi yaşatıyor. Sonrasında tekrar GPU kullanımı %99 seviyesine ulaşıyor ama hiçbir zaman GPU kullanımı %99'da sabit kalmıyor. Bu durum neden kaynaklanmakta acaba yardımcı olur musunuz? Hazır sistemimi yeni satın aldım acaba bir sorun mu bulunmakta? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• yüksek cpu.png
    yüksek cpu.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 170
Çözüm
Fakat %99 garip siz bir ayarlardan grafiklerden Shader Optimizasyonu tekrar yap deyin. Belki düzelir bendede bir aralar olmuştu.

Hocam YouTube'da benim sahip olduğum işlemci ve ekran kartına sahip oyuncuların Warzone 2.0 videolarını izlediğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorlar ki.
Dediğimi deneyin bundan da olabilir, bazen Shader optimizasyonu hatalı yapıyor CPU buga giriyor vs. Tekrar yap diyin.
Evet, oyunu açıp shader restart yapın dediğim gibi düzelmesi gerekiyor.

Teşekkürler hocam, şimdi shader restartladım birazdan oyuna gireceğim. Umarım düzelmiştir, gelişmeyi yazacağım.

Evet, oyunu açıp shader restart yapın dediğim gibi düzelmesi gerekiyor.

Hocam 15-20 dakika civarında oyunu oynadım. GPU 85-99 kullanım arasında gitti ve CPU ise maksimum 55-60 civarında kullanıldı ve herhangi bir FPS düşüşü de yaşamadım. Tekrardan sizlere teşekkür ederim.

Son olarak da şu soruyu sormak istiyorum, güç planından yüksek performansa aldıktan sonra örneğin Valorant'ta FPS yükselmesi yaşayacak mıyım?

Son düzenleme:
Benim özellikle oyuna ilk girdiğimde %99 CPU oluyordu, meğerse macun değişim zamanı gelmiş. Isındığı için oluyormuş macun değiştirince düzeldi. Warzone çok işlemci tüketiyor. Sizin işlemci de sınırlarına ulaşıyor.

Benzer durumu yaşayanlara ek bilgi olsun :)

Teşekkürler hocam, şimdi shader restartladım birazdan oyuna gireceğim. Umarım düzelmiştir, gelişmeyi yazacağım.

Hocam 15-20 dakika civarında oyunu oynadım. GPU 85-99 kullanım arasında gitti ve CPU ise maksimum 55-60 civarında kullanıldı ve herhangi bir FPS düşüşü de yaşamadım. Tekrardan sizlere teşekkür ederim.

Son olarak da şu soruyu sormak istiyorum, güç planından yüksek performansa aldıktan sonra örneğin Valorant'ta FPS yükselmesi yaşayacak mıyım?
Bilmiyorum fakat sorunun düzeldi ise raporlayıp, diğer diyerek Çözüm yazarak bildirirseniz mutluluk duyarım. İyi oyunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı