Dostum bir sıkıntı göremedim. Cmd'ye ipconfig yazıp IP'ni kontrol et. Çünkü sabitlemedisen modemi açıp kapatınca değişmiş olabilir. Sonra bide sorunun nereden kaynaklandığını anlamak için DMZ'yi etkinleştirip oyuna gir NAT'ı kontrol et. Sonra DMZ'yi kapat ve bana durum bilgisi ver.
DMZ'yi açtığın halde Moderate olması çok garip. Çünkü DMZ açıldığında tüm portları açmış oluyorsun. Sorun Windows'ta olabilir diye düşünüyorum. Bunu halletmek için Windows'un kendisinden port açmayı dene.
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Defender Güvenlik Duvarı
Gelişmiş ayarlar, gelen kuralları, yeni kural.
Buraya kadar geldikten sonra kural türünü bağlantı noktası seç.
Sonra portları yazacaksın önce TCP'den başla. TCP: 3074,27014-27050
Bağlantıya izin veri seçeceksin.
Burada hepsini tikle.
En son isim ver.
Sonra aynısını UDP için yapıyorsun. UDP: 3074,3478,4379-4380,27000-27031,27036
Geriye kalan kısım aynı.
Videoda eleman giden kuralları içinde aynı işlemi yapmış giden kuralları da yapmalı mıyım ?
Aynı işlemleri yaptım güvenlik duvarı üzerinden hala NAT Type Moderate. Bir sıkıntı var ama kaynağı neresi bilemiyorum..
Arkadaşlar, @Jora arkadaşımızın yaşadığı sorunu çözdük. Kendisi oyunu bir kaç defa silip tekrar yüklemiş. O sırada büyük ihtimal oyuna erişim izni vermedi. O yüzden gelen kurallarda oyuna erişim kısıtlanmış. Bunu düzeltmek için önce izin verdik ve profilden ortağı seçtik. Aşağıya detaylı resimleri bırakıyorum.
Önce böyleydi.
Daha sonra böyle yaptık.
Bunu yapabilmek için 2 ayar yapmamız gerekti. Önce bu kapalı olanlara sağ tıklayıp özellikler diyoruz ve genelden Bağlantıya izin ver diyoruz. İkincisi gelişmiş kısmında profillerden ortağı tikliyoruz.