Çöken donan takılan veya kullanımı düşen NVIDIA kartları için potansiyel çözüm

615226

Centipat
Bol bol forumda ve diğer forumlarda gördüğüm için böyle bir çözüm konusu açmak istiyorum. Masaüstünde bile takılıp donuyorsa, oyunlarda ekran kartı kullanımı sıcaklık değerleri normal olduğu halde düşüyorsa ve kasıyorsa, format atmanıza ve son sürücüyü kurmanıza rağmen hala aynı ise ve kartınızın sağlam olduğunu düşünüyorsanız sorun büyük ihtimalle son gelen 560.94 numaralı güncellemeden dolayı olabileceğini belirtmek istiyorum. Hem arkadaşımın hem de kendi bilgisayarımda büyük oranla farklı donanımlar olsa bile masaüstünde dahil donma ile kasma sorunu vardı. Bu sorunu format atmamıza rağmen yine çözememiştik. Ayrıca FurMark testinde 560.94 sürümü sebebiyle kartlarımız daha 10. saniyede donup kalıyordu. Eğer ki DDU ile mevcut olan sürücünüzü kaldırıp daha sonra NVIDIA sitesinden kartınız için bulunan haziran-Mayıs aylarındaki sürümlerden birisini seçip kurarsanız ve daha sonra CMD'ye sfc /scannow yazıp bittiğinde yeniden başlatırsanız sorunun %90 ihtimalle düzelmesi gerekiyor. Herkeste çalışmayabilir ama yine de denemekten zarar geleceğini düşünmüyorum.

Yöntemin test edilen ve işe yaradığı bazı kartlar(Bizim grubumuzda bu kartlar olduğu için bunları test edebildik);
GTX 960, GTX 970, GTX 1050 Ti, RTX 2060S, RTX 3050, RTX 3060, RTX 4060.

Sürücüyü indirmeniz için girmeniz gereken adres.

DDU rehberi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı