Çözüldü Çölyak hastasının askerlik süreci nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zvest

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 2 ay önce kan testi vermiştim dahiliyeye ve kontrol için gittiğimde Çölyak hastası olduğumu söyledi. Yoklamam 2 hafta içinde doluyor. Araştırdığım kadarıyla sadece kan testiyle kesin tanı olmadan olmuyormuş, biyopsi gerekiyor. Dün hastalık kontrolü için kan testi verdim aile hekimine. Yarın kontrole gideceğim. Fakat biyopsi için Gastroenteroloji'ye gidip kolonoskopi günü almam gerekiyor, bu da çok uzun bir süreç. Bugün yoklama başvurusunu yapınca yarın aile hekimine gittiğimde o mu yönlendirecek beni Gastroenteroloji'ye askeri sevk ile? Askeri sevk ile randevusuz gidiliyormuş galiba. Süreci bilenler yardımcı olursa sevinirim, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Aile hekimi sevk belgesi ile sağlık kuruluna yönlendirir, doğrudan hastanenin sağlık kuruluna gidersiniz. Onlar da sizi öncelikli şekilde Gastroenteroloji bölümüne yönlendirir ve raporunuz da işleminiz de öncelikli olur sağlık kurulu kararı gereği.

Diğer tüm detaylar bahsettiğiniz gibi. Başka sorunuz var mıdır? @zvest
Aile hekimi sevk belgesi ile sağlık kuruluna yönlendirir, doğrudan hastanenin sağlık kuruluna gidersiniz. Onlar da sizi öncelikli şekilde Gastroenteroloji bölümüne yönlendirir ve raporunuz da işleminiz de öncelikli olur sağlık kurulu kararı gereği.

Çözüm

Teşekkür ederim yarın aile hekiminden sonra takıldığım bir konu olursa tekrar sorarım.

Askerden muaf oluyorsun kesin olarak tanı konursa.

Benzer konu
Evet, onun için uğraşıyorum bende. Çünkü glutensiz düzenli diyet yapılması gerekiyor. Askeri şartlarda da bu mümkün olmuyormuş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı