Çözüldü CrystalDiskMark S ile başlayan bölümler nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
İşaretlediğim bölümler neyi anlatıyor? Bu tip şeylere yabancıyım biraz.
1592849887325.png

Çözüm
Pek anlamadım. Biraz daha açar mısınız?

Mekanik disklerin çalışma prensibini biliyorsunuz. Hareketli bir aksam var, okunması gereken veri nerede ise kol o tarafa doğru hareket etmek zorunda. Veri eğer disk üzerine saçılmış ise(fragmantasyon), kol sürekli farklı noktalara hareket etmek zorunda kalacağı için o dosyanın okuma/yazma hızı düşmekte. Sabit disklerin random okuma/yazma hızı bu sebepten ötürü oldukça düşüktür. Ardışık duran bir veri ise aksine çok daha hızlı okunup yazılabilir.

disk.png

1MB veya 4 KiB okunması gereken bloğun boyutunu temsil ediyor. NTFS dosya sistemlerinde bu değer sabit 4KB diye biliyorum.

Queue Depth ve Thread hakkında bilgim yok. QD, Diskte aynı anda kaç farklı veri okuma/yazma işlemi yapıldığını temsil ediyor sanırım. Sabit diskler oynayan aksamlara sahip olduğu için hız sınırına takılırken SSD gibi birimlerde QD'nin yüksek olması okuma/yazma hızını arttırıyor.
SEQ1M Q1T1

Sequential 1 MB Queue depth 1 Thread 1

Sequentialda diskteki veriler ardışık biçimde okunur. Kısaltması RND olan randomda ise rastgele.
1 MB okunan bloğun boyutu.
Queue depth'i nasıl açıklayacağımı bilmiyorum.
Threatin ne anlama geldiği de açık sanırım.

Harika bir açıklama oldu 🤣

SEQ1M Q1T1

Sequentialda diskteki veriler ardışık biçimde okunur. Kısaltması RND olan randomda ise rastgele.

SEQ1M Q1T1

Biz en iyisi oralara girmeyelim 😄

Mekanik disklerin çalışma prensibini biliyorsunuz. Hareketli bir aksam var, okunması gereken veri nerede ise kol o tarafa doğru hareket etmek zorunda. Veri eğer disk üzerine saçılmış ise(fragmantasyon), kol sürekli farklı noktalara hareket etmek zorunda kalacağı için o dosyanın okuma/yazma hızı düşmekte. Sabit disklerin random okuma/yazma hızı bu sebepten ötürü oldukça düşüktür. Ardışık duran bir veri ise aksine çok daha hızlı okunup yazılabilir.

disk.png

1MB veya 4 KiB okunması gereken bloğun boyutunu temsil ediyor. NTFS dosya sistemlerinde bu değer sabit 4KB diye biliyorum.

Queue Depth ve Thread hakkında bilgim yok. QD, Diskte aynı anda kaç farklı veri okuma/yazma işlemi yapıldığını temsil ediyor sanırım. Sabit diskler oynayan aksamlara sahip olduğu için hız sınırına takılırken SSD gibi birimlerde QD'nin yüksek olması okuma/yazma hızını arttırıyor.

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 598326

Queue Depth ve Thread hakkında bilgim yok. QD, Diskten aynı anda kaç farklı veri okuma/yazma işlemi yapıldığını temsil ediyor sanırım. Sabit diskler oynayan aksamlara sahip olduğu için hız sınırına takılırken SSD gibi birimlerde QD'nin yüksek olması okuma/yazma hızını arttırıyor.
Şimdi daha iyi anladım. Cevap için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı