(Çözüldü) OS X'i Bozmadan Windows 8.1'i Kaldırmak

Ustadharak

Hectopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Merhaba, Hackintosh kullanıyorum. OS X o kadar sorunsuz o kadar stabil çalışıyor ki artık Windows'a geçmiyorum. Hatta Clover'dan Fast Boot'u etkinleştirdim otomatik OS X'e geçiyor. 50 GB alan ayırmıştım OS X için. Nasıl Windows yüklü bölümü silip OS X'e geçebilirim. Bu arada USB belleğim yandı Parted Magic ve benzeri uygulamaları kullanamam.

Super Duper adlı uygulama ile sisteminin yüklenebilir bir yedeğini alabilirsin. Bununla yedek aldıktan sonra yapman gereken tek şey, Bootloader kurulumunu yapıp, mevcut sisteminin EFI dosyalarını bu yedek sistemin EFI bölümüne taşımak.
SuperDuper!
SSD'deki sistemin yedeğini alacağım.
HDD'yi biçimlendirip oraya yedek alacağım.
Bootloader kurulumu yapacağım.
HDD'den başlayacağım.
SSD'yi tek bölüm olarak bölüntüleyip tekrar SSD'ye diski klonlayacağım

Bunları mı yapmam gerek?

SSD'deki sistemin yedeğini alacağım.
HDD'yi biçimlendirip oraya yedek alacağım.
Bootloader kurulumu yapacağım.
HDD'den başlayacağım.
SSD'yi tek bölüm olarak bölüntüleyip tekrar SSD'ye diski klonlayacağım

Bunları mı yapmam gerek?
İstersen bootloader için USB kullanabilirsin ancak gerek yok. Zira Super Duper ile klon ile başladığında, HDD'de ayrı olarak EFI bölüntüsü oluşturuyor. Senin tek yapman gereken, normal kurulumda nasıl bootloadet yüklüyorsan, aynı işlemlerı yapman. Bu işlemleri yaptıkran sonra HDD'ni dene. Herşey tamamsa, Windows silme işlemine başlarsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı