Çözüm: A Disk Read Error Occurred

Herkese merhaba,

geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım bu sorunu yaşadığını söyleyip yardım istedi. Gittik baktık, Windows 7 kurulu bilgisayarı çökmüş. PC yeni ve disket sürücüsü söz konusu değil.

Sorun bir şekilde SSD içindeki bootloader bozulmuş. Dosyalar diskte ama sistem açılmıyor. Çözüm?

Yüzlerce bootloader onarma seçeneğini denedikten sonra şunu anladım: Windows dünyanın en berbat onarım araçlarına sahip işletim sistemi.

Neyse, arkadaşımın tek çaresi olduğumdan dolayı ve bilgisayarında kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mühendislik dosyası olduğundan dolayı bir çözüm üretmem gerekiyordu. Hemen düşündüm. Linux bu iş için biçilmiş kaftan idi zira Live Boot özelliği sayesinde kurmadan çalışabiliyordu. Yanımda da Backbox Linux vardı. Şimdi cut the bullshit diyelim ve çözüme geçelim:

1. Buradan Backbox Linux indirin: Downloads | BackBox Linux (Torrent yerine ISO seçip 64 Bit olanı indirebilirsiniz)
  2. USB belleğinizi FAT32 biçiminde formatlayın.
  3. Şimdi Unetbootin indirin: UNetbootin - Homepage and Downloads
  4. ISO dosyasını Unetbootin ile belleğe yazın.
  5. Belleği bozuk bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatın boot tuşu ile sistemi USB bellekten boot edin.
  6. Karşınıza bir menü çıkarsa ve geri sayım yapıyorsa sayana kadar bekleyin.
  7. Sistem boot edince artık verileri kurtarmak için sabit disklere erişebileceksiniz.
  8. Harici bir disk takıp verileri kurtarın.
  9. Şimdi bilgisayarı kapatın ve müsait bir zamanda Windows 8.1 kurun: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları
hocam sirf bunun icin uyelik aldim actim yukledim ama dosyalarima nereden ulasacag install mi demem lazim lutfen acil cevap verin

Son düzenleme:
Merhaba. Ben ASUS K50İN kullanıyorum. Ve bios ekranına f2 tuşuyla gire biliyorum. Ama bios ekranında belirtdiğiniz gibi Standart CMOS Features diye bir seçenek yok. Bana yardımcı ola bilir misiniz? Teşekkürler.

Herkese merhaba,

geçtiğimiz günlerde bir arkadaşım bu sorunu yaşadığını söyleyip yardım istedi. Gittik baktık, Windows 7 kurulu bilgisayarı çökmüş. PC yeni ve disket sürücüsü söz konusu değil.

Sorun bir şekilde SSD içindeki bootloader bozulmuş. Dosyalar diskte ama sistem açılmıyor. Çözüm?

Yüzlerce bootloader onarma seçeneğini denedikten sonra şunu anladım: Windows dünyanın en berbat onarım araçlarına sahip işletim sistemi.

Neyse, arkadaşımın tek çaresi olduğumdan dolayı ve bilgisayarında kurtarılmayı bekleyen yüzlerce mühendislik dosyası olduğundan dolayı bir çözüm üretmem gerekiyordu. Hemen düşündüm. Linux bu iş için biçilmiş kaftan idi zira Live Boot özelliği sayesinde kurmadan çalışabiliyordu. Yanımda da Backbox Linux vardı. Şimdi cut the bullshit diyelim ve çözüme geçelim:

1. Buradan Backbox Linux indirin: Downloads | BackBox Linux (Torrent yerine ISO seçip 64 Bit olanı indirebilirsiniz)
  2. USB belleğinizi FAT32 biçiminde formatlayın.
  3. Şimdi Unetbootin indirin: UNetbootin - Homepage and Downloads
  4. ISO dosyasını Unetbootin ile belleğe yazın.
  5. Belleği bozuk bilgisayara takıp bilgisayarı yeniden başlatın boot tuşu ile sistemi USB bellekten boot edin.
  6. Karşınıza bir menü çıkarsa ve geri sayım yapıyorsa sayana kadar bekleyin.
  7. Sistem boot edince artık verileri kurtarmak için sabit disklere erişebileceksiniz.
  8. Harici bir disk takıp verileri kurtarın.
  9. Şimdi bilgisayarı kapatın ve müsait bir zamanda Windows 8.1 kurun: Windows 8.1 RTM Türkçe İndirme Bağlantıları

Hocam dediklerini yaptım backbox ile dosyalara da ulaştım fakat söylediğin sda sda1 sda2 sda3 sdb sdb1 klasörlerinin yanında X çarpı işareti var ve açılmıyor veya taşınamıyor. Yardımcı olursan sevinirim. Seçince de boş gözüküyor acaba harddsik mi bozuldu bi de bozulduysa dosyaları kurtarma yolu var mı.

Dediğiniz gibi None seçili ama sürekli aynı hatayı alıyorum. USB'den Windows kurmaya çalışıyorum.
Sistemim:
I7 960
GIGABYTE GA-X58 USB3
12 GB KINGSTON HYPERX GENESIS RAM
1544350170743.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı