Çözüm ASUS Dual ekran kartlarında sönmeyen LED'i kapatmak

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hüseyin42

Megapat
Katılım
21 Şubat 2015
Mesajlar
6.797
Makaleler
15
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS'un hangi akla hizmet koyduğu ne rengi değiştirilebilen ne de kapatabilen bu LED'i kapatmak için sadece alttaki kahverengi kablolu soketten ayırmanız yeterlidir. Yaklaşık 2 gündür bakmadığım yabancı forum ve YouTube yorumu kalmadı ortada bir çözüm yok herkes şikayetci. Çoğu elektrik bandı çekmiş. Fotoğrafta durduğu gibi olsa sorun yok ama kasanın içine gece lambası koymuşum gibi yanıyordu. Bu arada merak edenler için ASUS teknik servisine de sordum garanti dışı kalması gibi bir durum söz konusu değil direkt kabloyu keserseniz bile garantisi devam eder dediler. Bunu sormadan önce kart çalışıyorken çoktan sökmüştüm. :D

gfhvownhvi341.jpg
 
BIOS'ta ayarı vardı sanki. Anakartın sönmeyen ışığını oradan kapatabiliyorduk. Ekran kartında da öyle bir durum vardır diye tahmin ediyorum ancak olmayabilir. Bir de takılıp çıkarabilen kablo niye garantiyi bozsun ki? :D Bozsa bile nasıl anlayacaklar? Ancak kabloyu takmayı unutup göndermeniz durumunda fark edebilirler. Bu arada kabloyu kesseniz bile garantiyi bozmaz dediğine inanmayın.
 
BIOS'ta ayarı vardı sanki. Anakartın sönmeyen ışığını oradan kapatabiliyorduk. Bir de takılıp çıkarabilen kablo niye garantiyi bozsun ki? :D Bozsa bile nasıl anlayacaklar? Ancak kabloyu takmayı unutup göndermeniz durumunda fark edebilirler. Bu arada kabloyu kesseniz bile garantiyi bozmaz dediğine inanmayın.
Farklı modellerinde olabilir çünkü soket 4 pinli ama bunda sadece 2 tane kablo var. Amd yazılımında bu ayar yok, asus'un rgb kontrol programı yüklü sadece anakartı görüyor. Çözümü olsa çoktan bulmuş olurlardı. O kablo muhabbetini de sanırım soket hassas olduğu için dedi çıkarmaya çalışırken PCB'ye zarar verenler olabilir. Sonuçta 10 cent bile etmeyen dandik bir led.
 

Geri
Yukarı