Coğrafyadan 40 almak iyi mi?

İyi bir not, ilk defa klasik sınavı giriyorsun. İkinci sınavda daha iyi yapabileceğini düşünüyorum, liseye alışmak kolay değildir. Ayrıca Türkiye ortalamasını da göz önünde bulundurursak ortalama bir not. Başarılar dilerim.

Yani diğer sınavlarım kötü değil o kadar. Yabancı dilen 95, edebiyattan 86 aldım bugün.
Moralinizi bozmayıp eksiklerinizi gidermenizi öneririm. Vaktiniz varken kolaylıkla sonraki sınavda 100 alacak şekilde çalışabilirsiniz. Sözlü notlarıyla birlikte ders notunuz da çok düşük gelmez. Hiç çalışmadığınızda, yapamadığınızı düşündüğünüzde ve daha sonra da ne yaptığınızı fark ettiğinizde çok geç kalmış oluyorsunuz.

@Tim, ayrıyeten bu arkadaşın yorumuna ek olarak zaman zaman üniversite diploması bile yetersiz kalabiliyorken lisedeki aldığınız düşük notları, pek umursamamanızı tavsiye ederim. Günlük dersinize çalışın, gerisi kendiliğinden geliyor zaten.

@MehmetB3801, 60-70 gibi OBP'ye sahip olursa da bir zahmet üzülsün. Lisede derslerine ortalama çalışan birisinin en kötü ihtimalle OBP'si 80 civarında olur zaten.

@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE, yurt dışında üniversite okunacaksa lise notları önemli olabiliyor. Tabii ki dersten geçmek için son gün çalışmak yerine öğrenmek için öğrendiğinizde hiç farkında olmadan yüksek notlar almaya başlıyorsunuz ve ek bir yük gibi gelmiyor. Sadece dersin bitmesini beklemek ve istemeyerek ders çalışmak pek etkili sayılmaz. Gerçekten sinir bozucu bir ders varsa aradan çıkartılabilir yine de. :D

Ayrıca YKS için de özel okulların rastgele girdiği 99-100 arası notlar varken lise notlarını mümkün olduğunca yüksek tutmak gerekli. Ülke harika olduğu için herkes parasına göre ilerleyebiliyor...

Yurt dışındaki üniversiteler, belli bir dersten nasıl geçtiğinizi kontrol edebiliyor. Tek önemli olan konu, ortalamaya olan etkisi değil. YKS için de çok rekabetçi sıralamalarda 1 puan bile fark edebiliyor. Tabii ki diğer derslerde çok fazla eksik varken 95 olan bir dersi 100 yapmak için çok fazla uğraşmak uygun olmayabilir. O yüzden en iyisi öğrenmek için öğrenmek ve her konuyu en kısa sürede bitirmek.

Biyolojiden 73 aldım yerin dibinin dibine girdim. Bence sen de benim yaşadığımı yaşa. Karnene 2 düşecek çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı