Çoğu oyunda DX12 - DX11'den daha fazla FPS veriyor sebebi nedir?

İşletim sistemi
Windows 10

231981

Kilopat
Katılım
11 Ekim 2018
Mesajlar
4.809
Makaleler
1
Çözümler
9
Arkadaşlar oynadığım bazı oyunların Launcher'in de DX 11 ve DX12 var iki türlü de denedim oyun fark etmiyor bu arada DX 11 ile açtığımda kasıyor gibi geliyor size oyunlar ve FPS hep düşük oluyor. Oyundan çıkıp DX 12 seçip girdiğiniz de çok akıcı ve yüksek FPS'ler de oynatıyor. Bunun sebebi nedir? Özellikle BF oyunlarında çok bariz fark ediyor.
 
DX12 ile beraber DirectX, low-level bir API olmuştur. DX12 önceki sürümlerine göre donanıma daha fazla erişim hakkı verir ve oyun üreticileri ihtiyaçlarına göre oyunu daha fazla optimize edebilir. Doğru kullanıldığında daha fazla performans sağlaması olasıdır. DX12 ile çalışmak daha zordur ama karşılığını da verir. Bunun haricinde Variable Rate Shading gibi ek özellikler de ek performans avantajları sağlamaktadır.
 
Bu konuya bak; OpenGL - Vikipedi

Kabaca örnek vereceğim. RTX 3000 serisi ekran kartları yine yeni nesil sayılabilir bu konu için, ama yine de Directx 9.0 ve 11 gibi sürümlerde RTX 4000 serisini ezer. AMD ekran kartları özellikle Directx 9 sürümünde NVIDIA göre zayıf kalır. AMD işlemci ve GPU tarafında hep yenilikçi bir firmadır Intel ve NVIDIA göre. Lakin dünya üzerinde ki bilgisayar kullanıcıların çoğu Windows + yüksek FPS oyunlarla vakit harcıyor. Her neyse DirectX nedir araştır. Merak ettiğin şey bir oyunda neden sürüm değişince yüksek ya da daha az FPS alıyorum diyorsan oyun DirectX 12 desteğine daha uyumlu yanıt veriyordur. Kullandığın Windows sürümde aynı şekilde. İnsanlar neden Windows 7 bayılıyor sanıyordun. Şimdi olsa ben de kurardım. Lakin Windows 7 de bu bahsettiğin oyunlar Windows 10 ve 11'e göre rezalet FPS değeri verir. Bunun nedeni DirectX sürüm desteği. Ekran kartı, oyun, işletim sistemi....
 

Yeni konular

Geri
Yukarı