Çoğunluğun katılmayacağı bir düşünceniz var mı?

Atatürk'ü herkes sevmek zorunda olmalıdır.

Söylediklerimi anlayabilecek seviyeye geldiğinde konuşuruz bunları dostum. Yapay zekayı bu kadar sık kullanmanı da tavsiye etmem, kendi başına düşünme ve yorumlama yeteneklerini epey köreltmiş.

Söylediklerimi anlayabilecek seviyeye geldiğinde konuşuruz bunları dostum. Yapay zekayı bu kadar sık kullanmanı da tavsiye etmem, kendi başına düşünme ve yorumlama yeteneklerini epey köreltmiş.
Dilerim hiçbir zaman sizi anlayacak seviyeye gelmem, teşekkür ederim.

Hırsızlık, cinayet vs. ile dini değerleri aşağılamak aynı kefeye koyulamaz. Hırsızlık, cinayet tarzı suçları allah rızası için değil toplum düzenini korumak için cezalandırıyoruz. Dini değerleri aşağılamanın böyle bir etkisi yok, bu konuda toplum düzenini bozanlar kendi inancının kırılganlığının öfkesiyle etrafa saldıran cahil insanlar. Onların keyfine göre yasalar koyacağımıza sorun çıkarttıklarında onlara yaptırım uygulanmalıdır.
Birinci açıklamam bunu da cevaplıyor.
İnanlar dine olan saygıyı toplumsal huzur için isteselerdi hoşlarına gitmeyen en ufak durumda otel yakıp kafa kesmeye çalışmazlardı. Ahlak konusuna hiç girmiyorum bile tarikat yurtlarında dönen olayları hepimiz biliyoruz.
Aynı dini inancı paylaşmadığım sürece yaşadığım toplumla hiçbir şekilde barış içinde olamam, tarih bize gösteriyor ki eğer ben bunu yapmaya çalışırsam karşı taraf güç elde ettiği anda beni baskılamaya çalışacak. Bunun örnekleri çok fazla; günümüz Türkiye'si, Taliban rejimi, Katolik Kilisesi...
İnanç sistemi içinde isteyen istediği kadar sorumlu davransın, ama kendi içinde davransın. Benim ifade özgürlüğümü benim inanmadığım bir varlığı bahane ederek kısıtlamasın.

Sizin için değil de şimdi sonradan gelen birisi görürse cevap verememiş demesin diye yazdım bunları. Yoksa iki insan arasındaki tartışmada yapay zeka kullanacak kadar düşünemeyen birisiyle tartışmak gibi bir saçmalık yapmazdım.

Son düzenleme:
İdam cezası geri getirilmeli.

Dilerim hiçbir zaman sizi anlayacak seviyeye gelmem, teşekkür ederim.
Bir fikri anlayamıyorsanız o fikre hiçbir zaman tam anlamıyla karşı çıkamazsınız. Ben size benim fikirlerimi özdeşleştirin demiyorum, ifade ettiklerimi anlayabilecek kadar düşünme yetisi geliştirin diyorum.

İnanç sistemi içinde isteyen istediği kadar sorumlu davransın, ama kendi içinde davransın. Benim ifade özgürlüğümü benim inanmadığım bir varlığı bahane ederek kısıtlamasın.
Peki paşam, istediğinizi arzu etmekte özgürsünüz. Yalnız fikirlerinizi uygulamaya koymadan önce tüm Müslümanları asimile ettiğinizden emin olun. Nitekim her insanın can güvenliği değerlidir, birileri siz kendilerine hakaret ettiğinizde sinirlerine hakim olamazsa ardınızdan üzülmeyelim sonra.

Siz de benimkileri anlayacak kadar düşünme yetisi geliştirebilirsiniz umarım, toplum huzuru için verdiğiniz öneri kaos ateşleyicisi ve evrensel insanlık değerlerinin dışında.

Ben en başta dedim zaten insanlar saygı duymaz ama korkularından saygı duyar gibi davranır diye. Türkiye'deki kırılgan inançlı cahiller sürüsünün önünde mantıklı konuşmak gibi bir çılgınlık yapmam tabii ki.

Buna bari sevindim, mantık duygunuz tümden yok olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…