@Otomatik Mandalina Bu arada ben önceki mesajınızdan yola çıkarak, ChatGPT'nin de desteği ile sizi anladığım kadarı ile kendi nihai görüşümü de ileteyim:
İnanabilir veya inanmayabilirsiniz, bu kısımda hiçbir sorun yok. Ancak gerek İslam, gerekse diğer dini inançların varlığını yadsıyamazsınız ve inançlar evrensel olarak kişilerin dokunulamaz değerleridir. Nasıl ki birisine, size çirkin geliyor diye hakarette bulunamazsınız, nitekim kişinin bedeni o kişinin özel alanıdır ve ister sözlü, ister fiziksel şiddetle o kişiye dokunmak suçtur; inançlar da aynı şekilde kişinin özel alanıdır. Birisinin kalbinde beslediği inanca, dış görünüşüne önem verildiği kadar bile önem vermemeyi ve bunu korumamayı teklif etmeyi anlayamıyorum.
Bu arada sizin bu şekilde düşünmenizden daha korkuncu: kısa sürede mesajınıza 3 beğeni alışınız. Aynı düşüncede 4 insan; bu kadar kısa sürede ve kısıtlı bir platformda... İnancımın yayılması ile ilgilenmiyorum, nitekim seven kendi geliyor. Ancak evrensel insanlık değerlerinin kayboluşunu görmek...
Üzüntümü net ifade edemiyorum bile...