Coil Whine PlayStation'a zarar verir mi?

Darqx

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2020
Mesajlar
3.968
Makaleler
3
Çözümler
9
Arkadaşlar, PS5 kullanıcısıyım ve cihazımda Coil Whine olduğunu düşünüyorum. Sanki pervane, plastik bir şeye sürte sürte döner de, öyle bir ses. Biraz da cızırtımsı bir ses geliyor. Videosunu atacaktım fakat forum kabul etmiyordu dosya türünü. Sorum başlıktaki gibi, bunun cihaza bir zararı var mıdır? Bunun için servise göndersem değişim yaparlar mı?
Çoğu yerde cihaza bir zararı yoktur demişler fakat bu arkadaşta tam tersi zarar verir demiş.

Coil whine dikkate alınması gereken gir sorun. APU güç besleme girişinde bir probleme yol açabilir, akabinde APU bile zarar görebilir. Bu da konsolun çöpe atılması anlamına gelir. Bence bir teknik servise baktırın derim.

Bu doğru mudur? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Son düzenleme:
Alakası bile yok coil whine sorunu yüksek güçte oluşan bir sorundur performansa ve cihaza zararı yoktur sadece ses yapar değişim galiba yapmazlar ama şansınızı deneyin.
 
Alıntı yaptığınız yazı yanlış bilgi'den raporlanması lazım. Coil Whine zararsız bir şeydir. Tek zararı sadece o ses. O sesi de kulaklık takarak ve kafaya takmayarak çözebilirsiniz. Bir süre sonra alışırsınız zaten.
 
Ses olarak rahatsız eder. Bobin titreşmesinden dolayı oluşan bir ses. Herhangi bir donanımsal zarar vermez. Çok büyük bir sorun olarak görülmüyor bu arada. Garantiye ver ya da odaklanma.
 
Benim 1650 ekran kartında var çok takmıyorum açıkçası.
Kulaklık takıyorum, ses gelmiyor.
 
Sony değişim konusunda bildiğim en iyi firma garantiye gönderin. (oyun kolunuda gönderin bazen canları sıkılıp unları da değiştiriyorlar)
 

Geri
Yukarı