Coil Whine sorunun olmayan 600W PSU tavsiyesi

omrksr

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, PSU almak için araştırma yaptım ama Corsair olsun Cooler Master olsun tThermaltake olsun yani güvenilir dediğimiz her markada coil whine oluyormuş. Yani bu coil whine işi şans işi mi? Ve bir de çokta kafaya takılacak bir şey mi bu bilemedim kafam karıştı çok fazla. 600W civarı tavsiyelerinizi de bekliyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her yazdığımı kural olarak mı sayıyorsun? Sence ben bu yorumu senin satışlarını kötülemek için mi yazdım? Yorumumda senin veya satıcıların sorunlu PSU sattığını mı söyledim? PSU'yu sistemi güvence altına almak için 0 almak gerekir. Satıcıları kötülemek için değil.

Genelleme yapman bile yanlış bir şey. Temkinli yaklaş, güvence ara diyebilirsin ama direkt 2. el PSU alınmaz demek aşırı yanlış bir yaklaşım. Tertemiz PSU, kaldırıp çöpe mi atayım?

Genelleme yapman bile yanlış bir şey. Temkinli yaklaş, güvence ara diyebilirsin ama direkt 2. el PSU alınmaz demek aşırı yanlış bir yaklaşım. Tertemiz PSU, kaldırıp çöpe mi atayım?
At demedim. Satabilirsin, doğal hakkın. Ama yeni dizilecek bir sistemde 2.el modüler bir PSU yerine modüler olmayan 0 almak sistem sağlığını olumlu yönde etkiler. Fakat yeni sistem dizilmeyecekse eğer ve bütçe kısıtlıysa 2.el alınabilir.

At demedim. Satabilirsin, doğal hakkın. Ama yeni dizilecek bir sistemde 2.el modüler bir PSU yerine modüler olmayan 0 almak sistem sağlığını olumlu yönde etkiler. Fakat yeni sistem dizilmeyecekse eğer ve bütçe kısıtlıysa 2.el alınabilir.

Arkadaş, sistem sağlığını neye göre belirliyorsun? O mantıkla adam 0 PSU'yu aldıktan 11 ay sonra PSU'su sağlıksız olacak. Allah aşkına uzmanı olmadığınız konular hakkında konuşmayın.

O kadar boş konuşuyorsun ki..

Arkadaş, boş konuşan sensin. Sen benim PSU'yu nasıl kullandığımı biliyor musun da 2. el PSU
alınmaz diye genelleme yapıyorsun? Diyorum ki adam 0 PSU'yu aldı, 11 ay kullandı ve mantıken PSU 2. el oldu. O halde sisteminin sağlığı tehlikeye mi girecek? PSU'da ne gibi durumlar varsa sistem sağlığı tehlikeye girer bir araştır. Boş yere insanların zihnini yanlış bilgilerle dolduruyorsunuz.

Derdim PSU'yu satmak da değil. 350 TL'sinde de değilim ama uzman olmadığınız konularda konuştukça, ortalıkta şehir efsaneleri dolaşıyor. Tıpkı insanların gözü 60FPS'den yukarısını göremiyor iddiası gibi :)

Arkadaş, boş konuşan sensin. Sen benim PSU'yu nasıl kullandığımı biliyor musun da 2. el PSU
alınmaz diye genelleme yapıyorsun? Diyorum ki adam 0 PSU'yu aldı, 11 ay kullandı ve mantıken PSU 2. el oldu. O halde sisteminin sağlığı tehlikeye mi girecek? PSU'da ne gibi durumlar varsa sistem sağlığı tehlikeye girer bir araştır. Boş yere insanların zihnini yanlış bilgilerle dolduruyorsunuz.

Derdim PSU'yu satmak da değil. 350 TL'sinde de değilim ama uzman olmadığınız konularda konuştukça, ortalıkta şehir efsaneleri dolaşıyor. Tıpkı insanların gözü 60FPS'den yukarısını göremiyor iddiası gibi :)
Sistem tehlikeye girer falan demedim. PSU'lar ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın ömürleri tüm bileşenlerde olduğu gibi kısalır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım 11 ayda ömrü kısalan PSU mu olur?
Her elektronik cihazın ömrü vardır diye muhabbetinize atlamak istiyorum saygı değer dostlarım. Amacım kimseyi savunmak, aşağılamak değil. Sadece fikirlerimi paylaşmak..

Öncelikle, sertifikalı bir psunuz varsa, malzemede ucuza kaçılmamışsa bir psu sizi rahatlıkla 7,8 hatta 10 sene götürebilir. Burada psu yu nasıl kullandığınızın çok önemi olduğu gibi psu da kullanılan bileşenlerin kalitesinin de önemi var. (mesela compensator). PSU'yu ferah kullandınız mı ? Sıcaklık tüm elektronik cihazların düşmanıdır. PSU'yu 7/24 yük altında mı çalıştırdınız ? Merak etmeyin, çalıştırsanız bile bir çok firma 5 yıl + garanti veriyor.

Yani ortalama olarak bir psu'nun ömrü en üst seviye kullanımda 7 yıl. 1 senelik, 2 senelik psu yu almakta kimseye zarar yoktur, aksine hem satanın, hem alanın cebine hoşnuttur :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı