Tam anlatamadim ben soylemek istedigimi sanirim. Fatura fiyatindan fazla iade yapamaz muhasebesel olarak. Farkli ya da bedeli daha fazla olan urun verebilir ama senden aldigi paradan daha fazla para iadesi yapamaz, mali olarak mumkun degil.
Anladım hocam mali açıdan doğrudur elbet ona itirazım yok ancak dediğiniz gibi daha değerli bir ürün verebilir veya fatura tutarını iade edip üstüne yeni bir üründe farklı bir indirim tutarı yansıtabilir, bilemiyorum ucu açık hususlar. Bekleyip göreceğiz, teşekkür ederim aktarmış olduğunuz bilgilerden ötürü size de.Tam anlatamadim ben soylemek istedigimi sanirim. Fatura fiyatindan fazla iade yapamaz muhasebesel olarak. Farkli ya da bedeli daha fazla olan urun verebilir ama senden aldigi paradan daha fazla para iadesi yapamaz, mali olarak mumkun degil.
Windforce modeli çok kalitesiz. Muadil olarak MSI Ventus ve Gainward Python var. MSI Gaming X, ASUS TUF, Galax sg ve Gigabyte Gaming OC gibi modellere yakın bile değil. İnisiyatif kullanıp bu modellerden vereceklerini sanmıyorum. THH tek çare muhtemelen.
THH başvurursanız iade olarak fatura değil de ürünün güncel fiyatını talep edebilirsiniz. O zamanın fiyatlarıyla şimdikinin fiyatları bir değil. Enflasyona göre değişim yapmaları lazım. Bu konuyu biraz araştırın. Tam net bilmiyor olabilirim. Güncel kaynaklara bakın ama 3 sene önce böyle bir şey olmazken şimdi oluyor olabilir. Kanunlar değişiyor çünkü.
Önceden şöyle bir konu görmüştüm 3090 laptop almıştı sanırım kullanıcı ve sıkıntı yaşadığı için THH başvurmuştu. Ellerinde stok olmadığı için direkt muadil olarak 4090 laptop vermek zorunda kalmışlardı.
Ek olarak cw sebebiyle THH kazanan görmüştüm.
Coil whine dolayısıyla açtığım davayı kazandım
Pckolik'ten aldığım ve 2 defa değişim yapılmasına rağmen geçmeyen coil whine sesinden dolayı tüketici hakem heyetine müracaâtım müspet neticelendi ve RX 6700 XT ekran kartının ayıpsız misli ile değişimine karar verildi. Coil whine sorunu yaşayan arkadaşlara ilham olması temennisi ile... Not: O...www.technopat.net
Windforce modeli çok kalitesiz. Muadil olarak MSI Ventus ve Gainward Python var. MSI Gaming X, ASUS TUF, Galax sg ve Gigabyte Gaming OC gibi modellere yakın bile değil. İnisiyatif kullanıp bu modellerden vereceklerini sanmıyorum. THH tek çare muhtemelen.
THH başvurursanız iade olarak fatura değil de ürünün güncel fiyatını talep edebilirsiniz. O zamanın fiyatlarıyla şimdikinin fiyatları bir değil. Enflasyona göre değişim yapmaları lazım. Bu konuyu biraz araştırın. Tam net bilmiyor olabilirim. Güncel kaynaklara bakın ama 3 sene önce böyle bir şey olmazken şimdi oluyor olabilir. Kanunlar değişiyor çünkü.
Önceden şöyle bir konu görmüştüm 3090 laptop almıştı sanırım kullanıcı ve sıkıntı yaşadığı için THH başvurmuştu. Ellerinde stok olmadığı için direkt muadil olarak 4090 laptop vermek zorunda kalmışlardı.
Ek olarak cw sebebiyle THH kazanan görmüştüm.
Coil whine dolayısıyla açtığım davayı kazandım
Pckolik'ten aldığım ve 2 defa değişim yapılmasına rağmen geçmeyen coil whine sesinden dolayı tüketici hakem heyetine müracaâtım müspet neticelendi ve RX 6700 XT ekran kartının ayıpsız misli ile değişimine karar verildi. Coil whine sorunu yaşayan arkadaşlara ilham olması temennisi ile... Not: O...www.technopat.net
Hocam bu arada konudan bağımsız sizin Galax RTX 4070 Ti Super sg kartınızda herhangi bir coil whine mevcut mu? Merakımdan soruyorum.
Aslında Reddit'te yayınlanan meşhur bir global makaleye istinaden en az Gigabyte modellerinde coil whine gözüküyormuş hocam. Ancak tabi model farkı mevcut. Şu firma eğer bana fatura bedelim değil de gerçekten kartın bedelini verse üzerine biraz koyup Aorus Master 4080 Super almak isterdim ancak fatura tutarı maalesef çok düşük olduğundan o topa girmiyorum. Windforce serisi gerçekten fabrika çıkışı coil whine kronik diyebilirim, 3 karttada olması çok büyük şanssızlık benim için.Evet var. Sesi fazla değil undervolt ile neredeyse duyulmayacak seviyeye getirdim. Bundan önce de MSI Gaming X Slim 4070 Super ve ASUS Dual 4070 Super kullanmıştım. ASUS'ta çekilmez seviyede fazlaydı. İade edip MSI geçtim orta miktarda vardı. Yine iade ettim sonra da Galax'a geçiş yaptım. En az bu kartta var. Güncel kartlarda çok yaygın bir durum cw.
Aslında Reddit'te yayınlanan meşhur bir global makaleye istinaden en az Gigabyte modellerinde coil whine gözüküyormuş hocam. Ancak tabii model farkı mevcut. Şu firma eğer bana fatura bedelim değil de gerçekten kartın bedelini verse üzerine biraz koyup Aorus Master 4080 Super almak isterdim ancak fatura tutarı maalesef çok düşük olduğundan o topa girmiyorum. Windforce serisi gerçekten fabrika çıkışı coil whine kronik diyebilirim, 3 karttada olması çok büyük şanssızlık benim için.
Hocam insan başına gelince anlıyor, şu anda bahsetmiş olduğunuz faz dizaynları, bobin/indüktör gibi komponentlerin kalitesi ve sayısına yönelik oldukça bilinçlendim. Eğer bu bilgiye zamanında sahip olsam hiç Windforce serisi tercih eder miydim? Gaming OC RX 7900XTX teklif ettiler ancak kabul etmedim, mesleğim gereği render ile uğraştığımdan Nvidia serisi bir kart işimi görüyor yalnızca. Bu arada heyete başvurum zaten ay başında yapıldı.Giriş seviye modellerde daha fazla oluyor. İndüktör kalitesi ve faz sayısı yüksek olmalı. Gigabyte Gaming OC ve Aorus cw olarak gayet iyi.
Bu arada faturada 50k nasıl olacak emin değilim. Windforce V2 zaten ucuza satılıyor. 50k bandında satılmıyordu hiçbir zaman. Şu anda güncel fiyatı 44K civarında. Aorus ise 58k. Firmanın 50k iade etmesi mümkün değil. O fiyatta ASUS TUF ve MSI Gaming X gibi modeller var. Takdir edersiniz ki Windforce modeli rakip bile değil. TUF rakibi olan Gigabyte Gaming OC. Ki Gaming OC modeli 47-48k bandında satılıyor. Böyle bir inisiyatifi kimse yapmaz.
Böyle bir topa girmek yerine THH heyetine başvurmanızı isteyecekler. Ha keşke yapsalar ama firmalar kargo parasını bile müşteriye kilitlemeye çalışıyor. 3-5 derdinde olan firmaların böyle yüklü miktarda zarara girmek isteyeceğini hiç sanmıyorum. Umarım hakkınızı alabilirsiniz.
Hocam insan başına gelince anlıyor, şu anda bahsetmiş olduğunuz faz dizaynları, bobin/indüktör gibi komponentlerin kalitesi ve sayısına yönelik oldukça bilinçlendim. Eğer bu bilgiye zamanında sahip olsam hiç Windforce serisi tercih eder miydim? Gaming OC RX 7900XTX teklif ettiler ancak kabul etmedim, mesleğim gereği render ile uğraştığımdan NVIDIA serisi bir kart işimi görüyor yalnızca. Bu arada heyete başvurum zaten ay başında yapıldı.
Ama her kartta CW bulunur diyorsunuz da hiç bulunmayan kartlar mevcut hocam? Ve ben Gigabyte RTX 4080 SUPER Aorus Master kartını çok merak ediyorum. Acaba o kartta gerçekten CW var mıdır? Gerçekten çok premium bir kart.Bazen bilinçli olsanda bir işe yaramıyor. ASUS ROG bile alsan bu sorunu yaşayanlar var. Çünkü firmalar ucuz-orta modellerde yetersiz kalitede ürün yapıyorlar. Üst segment ürünler sınırda kalıyor. Bu yüzden bu durumlar yine yaşanabiliyor. Mesela ASUS TUF 4070 Ti Super 10 faz, Galax 4070 Ti Super ex 11 faz ve ASUS ROG STRIX 16 faz. 20k fiyat farkına değecek kadar koymuyorlar. En az 22-24 faz olması lazım. 4080 Super'den pahalıya satıyorsun çünkü.
Bir de üst segment ürünlerde de F/P açısından hak etmeyen kartlar çıkarıyorlar. Üstüne 20k ekleyip ROG alıyorsun yine bu durum var. Şansında etkisi var ama üst ve orta segment kartların fiyatı düşmeli.
Bu arada her kartta cw sesi bulunur. Bunu bastırabilecek kalitede ürün yapmak markaya kalmıştır. Şans tek başına her şey olsaydı Aorus gibi kartlarda nadiren bu durumlar çıkmazdı zaten. Belli ki diğer kartların malzeme kalitesi zayıf. ASUS TUF 4070 Ti 11 faz iken ASUS TUF 4070 Ti Super 10 fazlı. Kartlar yenilenirken faz sayısını da düşürmüşler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.