Coin miner virüsü nasıl kaldırılır?

Tamam o zaman virüs bulaşan bilgisayarın bütün parçalarını çöpe atarsınız. Attığın konuda ne bir kaynak var ne bir şey herkes kafasına göre sallamış RAM'e bulaşır BIOS'a bulaşır diye. BIOS'a el ile müdahale etmediğin sürece Windows'tan virüs bulaşmaz. RAM dediğin şey elektrik akımını kestiğin anda SIFIRLANIR üzerinde veri bırakmaz. Windows'un hızlı başlatma (hazırda beklet) özelliğinin temeli bile budur. Böylelikle RAM'de virüs olması diye bir şey de söz konusu değil. Windows virüsleri için ise bilgisayara garip garip nereden geldiği belli olmayan crackli programlar kurmadığın sürece Windows Defender fazlasıyla yeterli.

Böylelikle RAM'de virüs olması diye bir şey de söz konusu değil.

RAM veriyi ne yapıyor. İşlemciye yolluyor. Oradan kernele gidiyor veri. RAM de virüs varsa dolayısıyla kernele gider ve bu da bilgisayarın sonunun yaklaştığı demektir. Böyle bir durumda ise en hızlı şekilde format ve BIOS güncelleme yapman gerek. Defender asla yeterli değil.

RAM veriyi ne yapıyor. İşlemciye yolluyor. Oradan kernele gidiyor veri. RAM de virüs varsa dolayısıyla kernele gider ve bu da bilgisayarın sonunun yaklaştığı demektir. Böyle bir durumda ise en hızlı şekilde format ve BIOS güncelleme yapman gerek. Defender asla yeterli değil.
Virüs dediğin şey olsa olsa depolama birimlerinde bulunur. Depolama birimleri enerjinin olmaması durumunda verileri tutabilir. Eğer ki virüs veya herhangi bir zararlı yazılım sistem dosyalarına sızmışsa (ki genelde System32) içerisinde bulunur virüsler. Bilgisayarı Windows 10 ile başlattığında depolama birimindeki Windows 10 sistem dosyaları belleğe gider. Belleğe aktarım tamamlandıktan sonra sistemin belleğe yüklenmiş olur ve karşılama ekranını görürsün. Virüslerde sistem dosyalarının içinde bulunduğundan, haliyle virüs de başlar. Sen bilgisayarın elektrik ile bağlantısını kestiğinde, cihazdaki hiçbir şey çalışmaz. Hatta depolama birimleri bile. Sadece depolama birimleri içerisinde veriler pasif bir şekilde saklanır. Yani bellekte virüs kalması gibi bir şey söz konusu olamaz.

İkinci diyeceğim ise şu:
Windows Security fotoğrafta gördüğün gibi Zararlı Yazılımı bulmuş, tanımlamış ve önlem seçeneklerini sunmuştur. Yani program görevini lâyıkıyla yerine getirmiştir. Windows Security’ ye yapılan güvenlik testlerine ve yapılan yorumlara bakabilirsin. Uzmanlar Windows Security ile eski Defender’ın alakası olmadığını, Windows’un kendisini bu konuda çok geliştirdiğini söylüyorlar. Standart bir kullanıcı için gayet yeterli.

Son düzenleme:
Virüs dediğin şey olsa olsa depolama birimlerinde bulunur. Depolama birimleri enerjinin olmaması durumunda verileri tutabilir. Eğer ki virüs veya herhangi bir zararlı yazılım sistem dosyalarına sızmışsa (ki genelde System32) içerisinde bulunur virüsler. Bilgisayarı Windows 10 ile başlattığında depolama birimindeki Windows 10 sistem dosyaları belleğe gider. Belleğe aktarım tamamlandıktan sonra sistemin belleğe yüklenmiş olur ve karşılama ekranını görürsün. Virüslerde sistem dosyalarının içinde bulunduğundan, haliyle virüs de başlar. Sen bilgisayarın elektrik ile bağlantısını kestiğinde, cihazdaki hiçbir şey çalışmaz. Hatta depolama birimleri bile. Sadece depolama birimleri içerisinde veriler pasif bir şekilde saklanır. Yani bellekte virüs kalması gibi bir şey söz konusu olamaz.

İkinci diyeceğim ise şu:
Windows Security fotoğrafta gördüğün gibi zararlı yazılımı bulmuş, tanımlamış ve önlem seçeneklerini sunmuştur. Yani program görevini lâyıkıyla yerine getirmiştir. Windows Security'ye yapılan güvenlik testlerine ve yapılan yorumlara bakabilirsin. Uzmanlar Windows Security ile eski defendır'ın alakası olmadığını, Windows'un kendisini bu konuda çok geliştirdiğini söylüyorlar. Standart bir kullanıcı için gayet yeterli.

Evet Microsoft virüsleri bulma konusunda iyileşti ancak silme konusunda diğer antivirüsler kadar güçlü değil.

Sonucu paylşaın. Defender kaldırmış gibi.

Bilgisayar parçasında virüs kalması diye bir şey yok ne alaka? Ancak bilgisayardaki dosyalara vs. virüs bulaştıysa yapacağın yedeklemeler ile format atsan da virüslü dosyaları eklediğinde tekrar virüs sorunu yaşayabilirsin.

Ben sahsen kendim bir bilgim yok fakat benim bilgisayarıma systeam32 virüsü bulsatığında ne kadar format atsamda düzelmemisti bizde parça değistirmek zorunda kalmıstık. Onun dısında zaten RAM'de herhangi bir verinin güç kesilince depolanması zaten imkansız ben sabit diskten bahsettim.Ayrıca karperiksynin sitesinde casus yazılımlarla ilgili su yazıyı bulmustum:Şehir Efsanesi mi Gerçek mi? Virüsler Bilgisayar Donanıma Zarar Verebilir mi?
sahsen ben donanıma bulsır mı bulsamaz mı bilemiyorum

Arkadaşlar konuyu corlatıcam fakat, ben bu yazılımı sizin dediğiniz gibi Kaspersky antivirüs buldu bunu sonra kaldıra bastım yeniden başlattı şimdi klavye mause hiçbirşey çalışmıyor. Video da da fare imlevi falan da yok gördüğünüz gibi ne yapmalıyım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı